Heer, leer ons bidden

Maandag 8 oktober
19:30 - 22.00 uur
Bestemd voor: De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen (Doper), Wateringen (Joseph)
Contact: pastor Straathof en Els Geelen. p.w.
Contact e-mail: info@rkwestland.nl

Locatie: pastorie St. Josephparochie Harry Hoekstraat 37 2291 SL Wateringen

Soms zeggen we wel eens: ‘Nood leert bidden.’ Maar dat is niet waar. Nood leert niet bidden. Nood leert je dat je je leven niet zelf in de hand hebt. Nood leert je in actie, in beweging te komen. Nood leert niet bidden. Jezus leert bidden. Wij worden uitgedaagd aan zijn voeten te gaan zitten. Zoals Maria deed. Luisteren, zijn woorden indrinken als water dat je dorst lest. En je hart openzetten voor wat je hoort. Leerling worden betekent: tijd maken om bij Jezus te zijn en Hem in de ogen kijken en vragen; ‘Heer, leer ons bidden’.

Op drie maandagavonden: 8, 22 oktober en 5 november van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur willen we onder leiding van pastor M. Straathof of E. Geelen, pw samenkomen.
Elke bijeenkomst is drieledig: (1) informatie over een bepaald aspect van het christelijk gebed met (2) veel ruimte voor eigen inbreng en onderlinge uitwisseling, en (3) een gebedsviering waarin dit aspect van bidden in praktijk wordt gebracht. Dus: leren over bidden, praten over bidden en bidden.

Terug naar de vorige pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Zoals een mot een kleed opknaagt, zo verteert afgunst een mens.