Historisch café Westlandse Bedevaarten

Donderdag 19 maart
20:00
Bestemd voor: De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Locatie: De Backerhof Witte Brug 2 2685 ES Poeldijk

Een avond waar iedereen van harte welkom is om met elkaar een stukje levensgeschiedenis te delen, kennis en ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen op basis van oude foto’s rond het thema:
Westlandse Bedevaarten.

Aanleiding is het 200-jarig jubileum van ‘de Broederschap van de Westlandsche Processie naar Kevelaer’ in 2019. Bedevaarten zijn er al vanouds. In de middeleeuwen, zo rond 1200, had het Westland met ‘s-Gravenzande al een bedevaartsplaats. In de vorige eeuw trokken en trekken nu nog vele Westlanders naar bedevaartplaatsen zoals Brielle, Amsterdam, Heiloo, Kevelaer, Beauraing, Banneux, Lourdes, Santiago de Compostella en Rome. Vele foto’s van Westlandse bedevaartgangers zijn ingeleverd voor de tentoonstelling in het Westlands Museum. Te veel om allemaal te presenteren. Daarom laten we in het Historisch Café een aantal van deze foto’s zien. En we zullen met u verhalen ophalen over de diverse bedevaarten.

Terug naar de vorige pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bedachtzaamheid is gelijk een parachute. Het zorgt voor een bewuste vertraging zodat u meer opmerkt.