Lezing: ‘ENGELEN met en zonder vleugels’

Woensdag 11 oktober
20:00
Bestemd voor: De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen
Contact e-mail: info@rkwestland.nl

Locatie: parochiecentrum 'de Hofstede' Molenstraat 31 2671 EW Naaldwijk

Veel mensen zeggen ‘iets’ met engelen te hebben. Of ze geloven dat engelen hen weleens beschermen of waarschuwen. In veel films en boeken spelen engelen een rol, bv. in “City of angels” of “An angel at my table”. Beeldjes van engelen zijn er in overvloed te koop. Engelen blijken dus erg populair. Anderen bekijken dit met de nodige scepsis. Zijn engelen geen inbeelding? Is het geen wensdroom, zo ‘n beschermengel? Of getuigt het van gebrek aan moed, om de harde realiteit onder ogen te zien en problemen zelf aan te pakken?

Op deze avond gaan we na, wat de Bijbelse wortels zijn van het geloof in engelen. Hoe wordt over hen verteld? Wat is hun rol, hun taak? En hoe vertaal je dat naar deze tijd? We doen dat mede middels een Power Pointpresentatie over verbeelding van engelen in de kunst: wat wilden de kunstenaars daar mee uitdrukken?

Ten slotte gaan we te rade bij de beroemde Benedictijner monnik Anselm Grün, schrijver van het boek ‘Honderd engelen’. Met groot inzicht in de menselijke psyche, ‘vertaalt’ hij de betekenis van engelen naar ons, moderne westerlingen. Daarmee gaan we op zoek naar onze eigen engel. En naar datgene wat hij/zij ons te zeggen heeft.

Aanmelden: tot uiterlijk maandag 9 oktober bij het federatiesecretariaat (info@rkwestland.nl of tel. 06 5147 7580)

 

Terug naar de vorige pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Anderen begrijpen is kennis; uzelf begrijpen is verlichting.