lezing over Christenen in het Midden Oosten

Woensdag 29 mei
19:30
Bestemd voor: De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Locatie: St. Josephkerk Dr. Schaepmanstraat 12 2291 SL Wateringen

‘Kerk in Nood’ verzorgt een lezing over Christenen in het Midden-Oosten met extra aandacht voor de situatie in Syrië. Van de 5,5 miljoen mensen (waaronder 50 % Christenen) zijn vele op de vlucht en degenen die gebleven zijn, worden dagelijks getroffen door ongeëvenaard lijden. Als bakermat van drie religies, is het Midden-Oosten gezegend én vervloekt. Het gebied is al eeuwenlang toneel van strijd. Miljoenen Christenen uit Irak en Syrië vluchten voor de barbaarse daden van Islamitische Staat. Kerk in Nood steunt de situatie ter plaatse en kent daardoor hun verhalen uit eerste hand. Leer het Midden-Oosten kennen vanuit het oogpunt van drie religieuzen uit Irak, Syrië en Libanon.

We beginnen met een eucharistieviering om 19.30 uur. Na de viering, zo rond 20.00 uur houdt een vrijwilliger van ‘Kerk in Nood’ een lezing over Christenen in het Midden-Oosten. Vanuit deze landen klinkt herhaaldelijk de oproep “Bid voor ons, vergeet ons niet”.

Terug naar de vorige pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering.