Activiteiten 90-jarig bestaan van de parochie H.H. Martelaren van Gorcum in De Lier

25 mei 2019 - Algemeen federatie nieuws, De Lier

Op 12 augustus 1929 werd door de toenmalige Bisschop van Haarlem de parochie H.H. Martelaren van Gorcum in De Lier officieel opgericht. De eerste pastoor van de nieuwe parochie was pastoor van Rooy. Ruim vijftig jaar daarvoor had Cornelis van Rijn al toestemming gekregen om een kerkje te bouwen, geheel op eigen kosten, voor de slechts 13 katholieke gezinnen die De Lier toen telde. Het kerkje viel onder de parochie van Naaldwijk en was gewijd aan één van de Martelaren van Gorcum, namelijk Leonardus van Veghel. Dit kerkje, genaamd de Leonardustempel werd voltooid in 1872 en stond op de plaats van de huidige kerk aan de Kerklaan. Dit jaar vieren we dus het 90-jarig bestaan van onze parochie in De Lier, maar we zouden in 2022 net zo goed het 150-jarig bestaan van de Lierse RK Kerk kunnen vieren!!

In het parochieblad 't Torentje zult u regelmatig informatie vinden over alle festiviteiten die de jubileumcommissie rond het 90-jarig bestaan. Het hoogtepunt zal zijn op zondag 7 juli met het Patroonsfeest.
Dus als u van de zomer op vakantie gaat: zorg dat u vóór 7 juli weer terug bent of stel uw vakantie nog even uit. Zet deze datum alvast in uw agenda, want we gaan er een spetterend feest van maken, voor jong en oud!!

Hemelvaart (30 mei): wandeling via kerkenpaden
Donderdag 30 mei  om 9.00 uur is er een viering met pastoor Steenvoorden in de RK kerk. Na afloop is er koffie en limonade, waarbij er een Powerpoint presentatie over het 90-jarig bestaan van de parochie wordt getoond en er is een  tentoonstelling met o.a. foto’s,  vaandels en (vroegere)  gewaden. Vanaf 10.30 uur kan men aansluiten bij een wandeling van 7 km of 13 km over kerkenpaden in en om De Lier met onderweg een stop voor een versnapering.  U bent allen van harte uitgenodigd om aan de wandeling deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Zaterdag 8 juni om 19.00 uur: Viering met moeder/dochterkoor.
Viering met dit bijzondere gelegenheidskoor o.l.v. Sonja Soonius en Marilyn van den Ende.

Activiteitenkalender
Do 30 mei           Hemelvaart, na de viering start van 2 wandeltochten
Za 8 juni             Viering met het Moeder/dochterkoor o.l.v. Sonja Soonius
Za 6 juli               Fietsbedevaart naar Brielle
Zo 7 juli               Patroonsfeest, viering 90-jarig bestaan van de parochie
Za 13 juli             Jubileum- gezinsviering
Vr 11 oktober      Kerkenveiling
Zo 15 december Kerstconcert voor en door parochianen

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het geloof is een oase in het hart, die nooit bereikt zal worden door de karavaan van het denken.