Dieren zegenen op 4 oktober in De Lier

16 september 2020 - Algemeen federatie nieuws

De heilige Franciscus is de patroon van onze parochiefederatie. Op 4 oktober wordt herdacht dat hij is overleden en dan herdenken wij hem in onze vieringen in het weekend van 3 en 4 oktober. Deze Franciscus staat bekend als een dierenvriend. Zo is er een verhaal over een wolf waar mensen bang voor waren. Franciscus zocht deze wolf op, sprak met de wolf en maakte hem tam. Ook vroeg Franciscus eens of de vogels even stil wilden worden zodat hij kon bidden. Juist om zijn band met de dieren wordt 4 oktober gevierd als Dierendag. Op deze dag staan dieren in het middelpunt. Veel boeren hebben dieren, zoals koeien, en daar zorgen ze goed voor. Deze dieren zijn belangrijk voor ze, net zoals de huisdieren voor veel mensen belangrijk zijn. Door een huisdier zijn mensen minder eenzaam en hebben ze plezier. God heeft aan de mensen de opdracht gegeven om goed voor de dieren te zorgen en daarom vragen wij aan God om ons hierbij te helpen, door de dieren te zegenen.

Op zondag 4 oktober zullen in onze Lierse kerk huisdieren worden gezegend. Eerst zullen we in een gezinsviering luisteren naar verhalen over Franciscus en samen bidden voor onze huisdieren. De kinderen krijgen op school een kleurplaat van Franciscus en de mooiste wordt in de viering uitgekozen. Een leuke prijs is er voor de winnaar!
Na de viering mogen de kinderen met hun huisdier naar diaken Ronald Dits komen voor de zegen, dierenknuffels mogen ook gezegend worden. Grotere dieren (zoals schapen) mogen de kerk niet in, maar die kunnen wel na de viering buiten gezegend worden

De gebedsviering begint om 10:30 uur en juist gezinnen met kinderen op de basisschool worden voor deze viering uitgenodigd. Hiervoor moet wel gereserveerd worden via onze website. Onder op de startpagina is een foto met een link naar reserveren. Of klik op Reserveren hieronder.
Andere parochianen worden nadrukkelijk uitgenodigd om naar de eucharistieviering op zaterdagavond te komen. Voor deze viering hoeft niet gereserveerd te worden.reserveren.jpg

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het geloof is een oase in het hart, die nooit bereikt zal worden door de karavaan van het denken.