Kerkenveiling bij de HH Martelaren van Gorcum

14 oktober 2013 -

Wat een fantastische avond hebben we mogen beleven in ons kerkje, de kerkenveiling op vrijdagavond 11 oktober jl. Wat was de kerk sfeervol en verantwoord versierd en aangekleed. De apsis geheel uit zicht door een 3 meter hoog doek waarvoor kunst was uitgestald en waar de ferry van Prins Ferry was opgesteld. Een prachtig podium stond tussen de pilaren voor de afgeschermde zijbeuk, een heuse catwalk ervoor, met plantenborder, voor de presentatie-ondersteuning van hetgeen de beamer al zo voortreffelijk in beeld bracht. Perfect geregeld dit alles door onze deskundigen.
     
De mensen die deze avond verhinderd waren hebben er spijt van, zij hebben iets unieks gemist. Al vroeg waren de gezellige en goede (op)bieders aanwezig om een juiste toon aan te slaan, perfect geholpen door veilingmeesters Alphons en Frank, alert, humorvol, bij de pinken, maar niet gehaast. Bijzondere bijval was er voor de bieders op kavel 137 die door Alphons bijeen werden gevraagd en na overleg beide dezelfde koop kregen voor dezelfde (goede) prijs. Applaus voor èn de bieders èn Alphons voor deze tranentrekkende onderneming. Zo was er vaker het gevoel van “wat zijn we samen sterk” Maar zo was er veel meer wat mocht en kon deze avond. Kavels uit de nalatenschap van pastoor Kuypers bleken zeer waardevol.
 
 ‘De Theebukkers’ tapten ondertussen uit het juiste vaatje terwijl administratie, opsteeksters en uitserveersters van hapjes doorgingen. En dan valt de hamer voor de laatste keer om 00.20 uur. Alle kavels vonden een koper en brachten de teller op de brutoscore van € 72.500.  Uniek, éénmalig, méér dan het dubbele van elf jaren geleden. Ongeloof en emoties stralen van gezichten. Kan dat bij ons? 
Vele medewerkers en ondersteuners werden bedankt. En er zal nog lang nagepraat worden over enkele bijzondere voorvallen, bij een mossel- of een gourmetavond, maar ook sterke verhalen zijn er die vragen om versterking. Het lijkt toch nogal mee te vallen bij de Martelaren. Het doel was en blijft; een eigentijdse inrichting van het gerenoveerde parochiecentrum. Dat zal nu zeker gaan lukken en we verwachten zelfs meer dan dat! 
Vraagje even later: “U laat ons toch niet wéér elf jaren wachten voor er zo’n feest komt!” De organisatie zal daar voorlopig geen antwoord op geven.

Namens vele druktemakers en vrijwilligers van ‘de Martelaren’, deeltje van de kerkenveilingcommissie,
Hans Heemskerk

Kliik hier voor de fotoreportage

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

De enige stem met diepgang is de stilte.