Lectio Divina, het negende seizoen in De Lier

01 september 2017 - Algemeen federatie nieuws, De Lier

In het komende seizoen gaat de parochie in De Lier het negende seizoen in met de tamelijk persoonlijke vorm van Bijbelstudie: Lectio Divina. Een methode die in de kloosters is ontwikkeld. Hierbij gaat het niet zo zeer om uitleg van de Bijbel, hoewel daar zeker ook aandacht voor is. Bij Lectio Divina gaat het vooral over onze eigen reacties op de teksten waar we mee werken. Wat zeggen ze u en mij, hoe raken ze ons, of we dat nu wel of niet fijn vinden. In onze bijeenkomsten zijn daarom ook alle vragen en twijfels toegestaan, los van de vraag of er altijd antwoorden zijn. Ons geloof kan zich hierdoor zich verdiepen. Dit jaar gaan we aan de slag met een wel heel spannend thema: Je mond opendoen…  in woord en daad (dabar)

Deze keus is door ons gemaakt vanuit de ervaring dat het niet gemakkelijk is om de vreugde en het belang van geloven te delen en uit te dragen. Bijvoorbeeld met kinderen die niet meer ‘kerken’, ongelovige vrienden en zeker met mensen die vijandig staan tegenover religie. Het is mogelijk ook een intieme kwetsbare aangelegenheid. Misschien lukt het ons beter in daden dan in woorden? We willen het komend seizoen aan de hand van Bijbelteksten dit thema met elkaar onderzoeken en bespreken.

Er is ook dit jaar plaats voor nieuwe deelnemers en uiteraard zijn ook niet-parochianen van harte welkom. De avonden zullen worden weer gehouden in het Parochiecentrum. U kunt zich aanmelden bij het parochiesecretariaat tel. 0174-512287 of via het mailadres martelarenvangorcum@rkwestland.nl  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Tineke van der Wel, tel. 0174 – 422653.

Tijd: woensdagavonden van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur
Plaats: Parochiecentrum, Kerklaan 8 in De Lier
Data: 11 oktober, 8 november, 13 december, 10 januari, 7 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

De enige stem met diepgang is de stilte.