Pater Gerard Zwaard overleden

15 maart 2023 - Algemeen federatie nieuws, De Lier

Op dinsdag 14 maart 2023 is in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen van ons heengegaan onze medebroeder, lid van de Confederatie van de Nederlandse en Vlaamse regio van de Priesters van het Heilig Hart van Jezus,

pater Gerardus Cornelis Martinus Maria Zwaard scj


geboren op 23 februari 1938 te Den Haag
geprofest op 8 september 1958 te Asten
priester gewijd op 27 maart 1965 te Nijmegen

Gerard is na zijn studie theologie en priesterwijding in 1966 naar Indonesië gegaan. Hij werd daar lid van onze Indonesische provincie en in 1987 ook Indonesisch staatsburger. Hij werkte daar in verschillende parochies. In 1973 werd hij novicemeester in Gisting. Het noviciaat verhuisde naar Yogyakarta waar hij later rector werd. Daarna werd hij econoom van het bisdom Tanjung Karang onder bisschop A. Henrisoesanta. Hij verleende daarnaast assistenties in de omgeving en werd benoemd tot pastoor van Pringsewu. Met behulp van parochianen kon daar een prachtige kerk worden gebouwd.
In 2012 keerde Gerard definitief terug naar Nederland en ging wonen in ons klooster in Den Haag, dichtbij zijn geboortestreek Westland, waar hij pastorale assistentie ging verlenen. Vanwege de opheffing van dat klooster nam hij in 2017 zijn intrek in het Sint Jozefklooster in Nijmegen. De laatste jaren ging zijn gezondheid langzaam achteruit en woonde hij in Catharinahof te Nijmegen.

Gedenken wij pater Gerard Zwaard in onze gebeden.

We nemen afscheid van pater Gerard Zwaard in een Plechtige Eucharistieviering op dinsdag 21 maart 2023 om 14.00 uur in de Dominicuskapel van Huize Rosa, Rosa de Limastraat 10, 6543 JG Nijmegen, waarna we hem te ruste zullen leggen op de begraafplaats Jonkerbos, Winkelsteegseweg 78, Nijmegen. Voor de aanvang van de uitvaart kunt u nog persoonlijk afscheid nemen van pater Gerard Zwaard vanaf 13.00 tot 13.45 uur.

Mede namens de familie:
J.F. de Rooij SCJ, regionaal overste
Priesters van het Heilig Hart van Jezus (SCJ)
Postbus 4609, 4803 EP Breda

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Anderen begrijpen is kennis; uzelf begrijpen is verlichting.