Pinksterloop in De Lier

22 mei 2021 - Algemeen federatie nieuws, De Lier

Op 23 mei organiseren de Lierse kerken een Pinksterloop. Dit is een sponsorloop voor Lierse kinderen in de basisschoolleeftijd. Er wordt gelopen in groepen van 12 kinderen (net als de leerlingen van Jezus) tegelijk met één begeleider. Rekening houdend met voorkeuren zal de organisatie groepen van 12 kinderen vormen. De eerste groep vertrekt op zondag om 11.00 uur van het veld bij de Bleijenburgbrug (tegenover ’t Centrum) vlakbij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. De groepen vertrekken om de 5 minuten.

(meedoen gaat niet meer, maar aanmoedigen wel)

De begeleider heeft een fakkel met echt vuur en voor de kinderen in de groep zijn er telkens 3 led-fakkels. Bij iedere kerk (RK Kerk, Domkerk en Vredekerk) onderweg worden de 3 fakkels doorgegeven aan 3 andere kinderen, zodat alle kinderen aan de beurt komen. De route is ongeveer 1 km en het is van belang dat de groep bij elkaar blijft. De langzaamste van de groep bepaalt dus het tempo.
Alle kinderen zorgen ervoor dat ze zich laten sponsoren voor dit rondje. Supporters zijn – op gepaste afstand – van harte welkom langs de route (Hoofdstraat, Bleijenburg, Van Rijnstraat, Achterlaantje, Koorlaantje, A.D. Vosstraat, Hoofdstraat, Oranjestraat, Emmastraat, Piet Heinstraat). Voor de kinderen is na afloop bij het JeugThuis (Hoofdstraat 102) een verfrissende lekkernij!

De volledige opbrengst van de sponsorloop is voor St. Het Vergeten Kind (SHVK). In de ‘geest’ van Jezus organiseren we deze loop niet voor onszelf. Jezus was bij uitstek het toonbeeld van dienstbaarheid en gaf uit liefde voor de mensen zijn leven. SHKV zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die niet veilig en liefdevol opgroeien.
We wensen de deelnemers veel loopplezier.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.