Start voorbereidingen Eerste Heilige Communie (EHC)

03 oktober 2019 - Algemeen federatie nieuws, De Lier

Nu het schooljaar weer in volle gang is, zijn ook wij (Werkgroep EHC De Lier) weer gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe communiejaar 2020. Volgend voorjaar op zondag 17 mei kunnen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie doen. Eerste Communie! Een stap die de nodige voorbereiding vraagt, voor het kind en ook voor de ouders.

De Werkgroep Eerste Heilige Communie bereidt kinderen uit onze parochie voor op het voor de eerste keer deelnemen aan de eucharistie. Dit gebeurt in de vorm van een traject voor de kinderen én hun ouders. Het traject bestaat uit: informatieavond voor de ouders, speurtocht door de kerk, themabijeenkomsten voor de kinderen en diverse vieringen (kennismakings-, Palmpasen-, Pasen-, oefen-, communie- en slotviering).

Gedurende het traject werken de communicanten stapsgewijs en onder begeleiding van hun ouders in een op het kind afgestemde projectmap. De voorbereidingen zijn niet vrijblijvend en vinden voor een groot deel plaats buiten schooltijd. U zult begrijpen dat wij als werkgroep voor een goed verloop sterk afhankelijk zijn van de hulp van ouders bij bijvoorbeeld: begeleiden van de themabijeenkomsten, oefenen met de communicanten en meewerken aan de vieringen, verzorgen van collage. De voorbereidingen zijn behalve leerzaam natuurlijk ook leuk om te doen. Met zijn allen werken we toe naar die belangrijke dag. De dag waarop de communicanten hun Eerste Heilige Communie zullen doen. Dan is het feest!

Het communietraject start in januari met een informatieavond voor de ouders/verzorgers. Tijdens deze avond zal ook pastoor Steenvoorden aanwezig zijn. Aan bod komt de betekenis van de eucharistie en de wijze van voorbereiden. Ook kunt u zich opgeven als ouder bij de verschillende activiteiten. Wilt u daarom uw agenda meenemen? Informatie over tijd en locatie zult u later ontvangen.

Kosten
De kosten voor het project en de deelname aan de Eerste Heilige Communie zijn € 30,00. Wij verzoeken u dit bedrag contant (graag gepast) op de ouderavond te voldoen.  

Aanmelden voor de EHC kan tot 1 november 2019 door het digitale inschrijfformulier op de website van de kerk in te vullen. Ook voor kinderen die niet op De Achtsprong zitten! Link om aan te melden:   https://rkwestland.nl/contact/formulieren

Informatie
Voor meer informatie kunt u de werkgroep EHC De Lier een berichtje sturen, klik dan hier, maar u kunt ook altijd Patricia van Veldhoven, Linda van der Meijs, Janneke Zwaard, Anneke Groenewegen of Mariska van de Laar aanspreken.

De werkgroep is altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe leden. Misschien wilt u ons komen versterken met uw praktische hulp of frisse ideeën?! 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het geloof is een oase in het hart, die nooit bereikt zal worden door de karavaan van het denken.