Startzondag ‘het groene gras van de buren’

04 september 2015 -

Op zondag 13 september begint het nieuwe winterseizoen van de Lierse kerken met een oecumenische dienst. Het thema van de dienst is ‘het groene gras van de buren’. De invulling van deze startzondag is anders dan we gewend zijn. Mede op verzoek van de Raad van Kerken is gekozen voor een gezamenlijke openluchtdienst op het grasveld tegenover ’t Centrum. De dienst begint om 10.00 uur. Breng zoveel mogelijk uw eigen stoel, stoeltje of vissersstoeltje mee. Dan ben je in ieder geval zeker van een plaats. We zullen zelf ongeveer 300 stoelen plaatsen. Natuurlijk hopen we op een zonnige droge dag, maar als het weer niet meewerkt dan wijken we uit naar de Vredekerk. Er zal worden gecollecteerd voor een gezamenlijk goed doel.

Onze eigen Lierse pastores zullen in deze buitendienst voorgaan. Er wordt medewerking verleend door een koor van personen vanuit de diverse kerken. Het is een dienst voor de Lierse gemeenschap, maar ook van elders is men natuurlijk welkom. Er is geen kindernevendienst, maar voor de kinderen tot 4 jaar is er oppas geregeld in ’t Centrum. Na de dienst drinken we eerst koffie, thee of limonade.

Vervolgens gaan ‘de Lierse kerken de boer op’. We fietsen langs verschillende Lierse boerderijen op zoek naar antwoorden van vragen. Dat is weer eens wat anders en het hele gezin kan hier makkelijk aan meedoen. Zorg dat je een pen bij je hebt. We eindigen uiterlijk 13.30 uur bij een gezamenlijk eindpunt.

Voor de jeugd van 11 jaar en ouder wordt er na afloop van de dienst een Oud-Hollands-spellencircuit geregeld bij Bouwlust in Maasland. Dat wordt echt lachen. Neem gerust een vriend of vriendin mee. Kosten: geen. Wel even van tevoren opgeven: stuur een e-mail.

Voor degenen die niet mee kunnen naar de boerderijen is er een alternatief in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Daar wordt om 12.00 uur een bijbelquiz georganiseerd. Je kunt individueel meedoen, maar je mag ook gezamenlijk de strijd met elkaar aangaan. Wie wordt de Lierse Bijbelkenner 2015? Om 13.00 uur zal die bekend zijn. Hou voor verdere informatie ook de ‘Lierenaar’ in de gaten. De RK kerk Martelaren van Gorcum is 13 september gesloten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid.