Zondag 14 april was een mooie dag

02 mei 2024 - Algemeen federatie nieuws, De Lier

Hallo, ik ben Kate Grootscholten, en ik heb op 14 april mijn Eerste Heilige Communie gedaan. Via dit stukje neem ik jullie mee in de aanloop hiernaar toe. We hebben een rondleiding in de kerk gehad en ook zijn wij bij de bakker geweest. Dit vond ik erg leuk, omdat wij zelf ook brood mochten  maken. In de week voor Pasen hebben wij op school ook een palmpaasstok gemaakt. Pastoor Steenvoorden kwam ook nog langs in de klas. De palmpaasstok heb ik aan mijn buurvrouw Jopie van 85 gegeven die was erg verrast en blij.

We zijn ook een paar keer in de pastorie geweest op woensdag avond om onze hoofdstukken na te kijken met elkaar. Dan gingen wij ook oefenen hoe wij naar binnen moesten lopen tijdens de eerste communie. Op vrijdag 12 april ben ik samen met mijn vader in de avond bij de boeteviering geweest hier kreeg ik al een hostie maar deze was nog niet gewijd.

Zondag 14 april was een mooie dag. Mijn haren waren heel mooi gevlochten en ik had hele mooie kleren aan. In de kerk mochten wij op het altaar zitten en hebben we liedjes gezongen, ik heb ook nog iets voorgelezen. En daarna mocht ik samen met mijn ouders mijn Eerste Heilige Communie ontvangen van Pastoor Steenvoorden. Ik vond het ook erg grappig dat de ballonnen naar het dak vlogen. Na de feestelijke viering heb ik met familie en een paar vriendinnetjes een leuke middag gehad.

Groetjes,
Kate Grootscholten

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.