Thuis bidden in de Goede Week

 Pastoraal team reikt u de teksten aan van de vieringen

Nu er geen publieke kerkdiensten kunnen plaatsvinden, is er bij veel gelovigen behoefte om op een persoonlijke wijze toch de dagen van de Goede Week te kunnen vieren. Om daarbij te helpen heeft het pastoraal team van onze parochiefederatie de liturgie voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake uitgeschreven zodat u tijdens de viering, thuis of elders persoonlijk kan mee bidden. De vieringen zijn te volgen via de kerkradio.

Voor elke viering zijn de teksten beschikbaar, dat desgewenst dubbelzijdig geprint kan worden. U kunt de teksten hieronder downloaden:

•    Palmpasen
•    Witte Donderdag
•    Goede Vrijdag
•    Paaswake

 

Vieringen van de Goede Week en Pasen op TV

Palmzondag
Op Palmzondag (5 april) komt de reguliere tv-mis vanuit de Sint-Jozefkerk in Landgraaf-Waubach. Deze is om 10.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag (10 april) bidt bisschop Harrie Smeets ’s middags om 15.00 uur de kruisweg in het Kruiswegpark in Roermond aan de hand van teksten van columnist Stephan Sanders. Deze kruisweg wordt door de KRO-NCRV op NPO2 uitgezonden.

Paaswake
Op Paaszaterdag (11 april) zendt KRO-NCRV om 23.15 uur de Paaswake uit, vanuit de Munsterkerk in Roermond. Hulpbisschop Everard de Jong is dan hoofdcelebrant. De live-uitzending van de Paaswake is te zien op NPO2.

Pasen
Op Eerste Paasdag (12 april) wordt de viering van Pasen om 11.00 uur live uitgezonden vanuit de Munsterkerk in Roermond. Hoofdcelebrant is bisschop Harrie Smeets. De viering is bij KRO-NCRV op NPO2.

Pasen Urbi et Orbi 12.00 – 13.00 uur / NPO2
Rechtstreeks vanuit Vaticaanstad spreekt paus Franciscus zijn traditionele paasboodschap uit, met aansluitend de zegen Urbi et Orbi voor de stad Rome en de wereld.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Houd rekening met elkaar, blijf fit en verpest de goede sfeer vooral niet.