Opening Open Monumentendag 2021 in Lambertuskerk

11 september 2021 - Algemeen federatie nieuws, Hoek van Holland / Heenweg

In het buurtschap Heenweg in het Lambertskerkje was vrijdag 10 september de officiële opening voor Open Monumentendag 2021 georganiseerd. Vanwege de beperkte ruimte in het kerkje was er  -mede vanwege de coronamaatregelen- een tent voor het kerkje geplaatst.

Overhandiging sleutel
De voorzitter van de Stichting Vrienden van het Sint Lambertuskerkje, dhr Nic Sosef, hield een toespraak evenals Michiel Kruijthof, voorzitter van de Vereniging Oud ‘s-Gravenzande (’s-Gravenzande 775 jaar stadsrechten). Wethouder Piet Vreugdenhil hield een boeiend betoog waarna hij symbolisch de sleutel van de gemeente aan de voorzitter van de Stichting Monumentaal Westland, Gerard Witkamp, overhandigde om het startsein van de Open Monumentendag Westland 2021 te kunnen geven. Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje nog lang nagepraat in de bostuin van het sfeervol verlichte Lambertuskerkje.

Geschiedenis
Bij dit Rijksmonument, dat volgend jaar 150 jaar bestaat, was het hele weekend van alles te doen. Dhr Nic Sosef gaf vijf keer een druk bezette lezing over de historische ontwikkeling van het Staelduin, de rol van de familie Van Rijckevorsel in deze streek en de geschiedenis van het Sint Lambertuskerkje.  

Mijn monument is jouw monument
Het Europese thema van de Open Monumentendagen was dit jaar ‘Mi casa, su casa’ vrij vertaald 'mijn huis, jouw huis’. Daarom was er voor de kinderen een doorlopende workshop appel-vogelvoeder-huisje beschilderen, die beide middagen druk werd bezocht.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.