De Kleine Egbertus in de Goede Week

06 april 2015 -

In de Goede Week zijn ook de kinderen van de Kleine Egbertus  actief geweest. Met elkaar hebben we geluisterd en gewerkt over het  lijden en sterven van Jezus. Het begon allemaal op Palmzondag. De feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Ook de kinderen hadden  een feestelijke intocht , met hun mooi versierde Palmpasenstokken, in de kerk. Tijdens de Kinderwoorddienst hoorden ze het verhaal, en kleurden een klein kleurplaatje van Jezus op een ezel. Natuurlijk kregen ze ook een Palmtakje mee. Dit was het eerste onderdeel van de Paaskrans. Aan het eind van de viering gingen de kinderen onder het zingen van het lied:  “Een nieuw begin” de kerk uit om hun Palmpasen stokken te gaan brengen bij de bewoners van het Bertus Bliekhuis.

Op Witte donderdag kwamen de kinderen bij elkaar om daar het verhaal te horen van Jezus’ laatste avondmaal en de instelling van de eucharistie. Van brooddeeg maakten de kinderen een broodje, ’t waren echte kunststukken, en aten we net als Jezus met elkaar. We aten matzes, ongerezen brood. Het was lekker en gezellig!

Op Goede Vrijdag zagen we elkaar weer. We hoorde het verhaal van Jezus die aan het kruis gestorven is. Van twee houten latjes, maakten de kinderen een kruisje. Ook hingen we voor zover dat mogelijk was, naast dit kruisje ook het broodje aan de krans.

Op Stille zaterdag hebben we nog een keer het hele verhaal van Jezus gehoord en ook dat Jezus van het kruis werd afgehaald en in witte doeken werd gewikkeld om daarna in zijn graf gelegd te worden. De kinderen versierden het kruisje van Goede Vrijdag met wit crêpepapier.

En toen was het Pasen. Als teken van het begin van het nieuwe leven maakten de kinderen een vlinder voor aan hun krans en mochten ze de krans versieren met allemaal paasversieringen. Met Pasen vieren we het begin van het nieuwe leven en dat kunnen we zien in onze krans. Vrolijk Paasfeest!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.