Hoekse festival van Lessons and Carols

06 december 2017 - Hoek van Holland / Heenweg

De Hoekse versie van Lessons and Carols: een viering waarin negen korte Bijbellezingen worden afgewisseld met kerstliederen op zondag 17 december om 20.00 uur in de H.Egbertuskerk, De Cordesstraat 27 te Hoek van Holland. Een altijd feestelijk begin van de kersttijd. Na afloop is er gelegenheid om koffie/ thee/ warme chocolade-melk of glühwein te drinken.

In 1880 werd in de kathedraal van Truro voor het eerst een dienst gehouden waarin negen korte Bijbellezingen worden afgewisseld met kerstliederen. Rond die tijd was namelijk weer belangstelling ontstaan voor oude Christmas Carols. Na de eerste Wereldoorlog werd in Cambridge deze vorm voor het eerst onder de naam A Festival of Nine Lessons and Carols geïntroduceerd door de King’s College. Via de radio uitzendingen in het Britse Rijk werd deze dienst snel verspreid en enorm populair.
Overal begint de viering met Once in a Royal Davids City. De laatste Carol na de 9e lezing is altijd: O come, all ye faithfull. Daartussen kunnen de Carols variëren.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.