Jaar van Gebed - het bidden van de rozenkrans

11 januari 2018 - Algemeen federatie nieuws, Hoek van Holland / Heenweg

Op 1 december 2017 heeft de bisschop van Rotterdam, Mgr. J. van den Hende, aan alle parochies een brief gestuurd waarin hij melding maakt dat dit jaar door de Bisschoppen van Nederland is vastgesteld om het jaar 2018 het diocesane Jaar van Gebed uit te roepen.

In zijn preek van de Chrisma-mis afgelopen april, gaf hij aan dat de Kerk als een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde niet kan zonder gebed. De bisschop hoopt dat de parochies naar vermogen activiteiten willen ontplooien. U kunt hier binnenkort ook over lezen op de bisdomwebsite.

Om deze reden willen wij graag meedoen met de oproep van de bisschop en zijn voorstel om in een gebedsgroep maandelijks een rozenkrans te bidden in onze Maria-kapel. De gelegenheid geldt voor dit jaar, doch in de maanden mei en oktober zal er zoals gebruikelijk de werkgroep in de Maria-maanden, al een rozenkrans gebeden worden. Om te starten met deze mogelijkheid willen we u uitnodigen om op de 3e zaterdagmorgen van de maand in een groep de rozenkrans te bidden, terwijl u dan na afloop nog in Het Schip een kop koffie kan komen drinken en een gesprek met de inmiddels traditionele zaterdagmorgen groep.
1e keer: zaterdag 20 januari 10.30 uur in de Maria-kapel H.Egbertuskerk.
2e keer: zaterdag 17 februari 10.30 uur
3e keer: zaterdag 17 maart 10.30 uur
4e keer: zaterdag 21 april 10.30 uur

 

Bij de foto: deze rozenkrans was van kardinaal dr. J. de Jong. Hij was aartsbisschop van Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met zijn medebisschoppen en vele gelovigen heeft hij intens gebeden voor de vrede.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.