Meimaand met aangepaste openingstijden van de kerken

08 mei 2020 - Algemeen federatie nieuws

Ook in de meimaand zijn veel van onze kerken op zondag geopend voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje op te steken. In de H. Egbertus & H. Lambertus kunnen bezoekers ook houdbare levensmiddelen, kleine cadeautjes, speelgoed afgeven voor de Voedselbank in de mand, die in de hal van de kerk staat. Door de Corona-crisis kloppen namelijk steeds meer gezinnen bij de Voedselbank aan voor hulp.

Van oudsher is de meimaand in de rooms katholieke kerk ook Mariamaand. U kunt nu helaas niet naar de kerk komen voor een rozenkransgebed. Maar u kunt wel de rozenkransgebeden online meebidden via radio Maria. Dagelijks wordt om 1.00 uur, 8.30 uur, 12.15 uur en 17.00 uur (met vesper) het rozenkransgebed voorgebeden. Voor de gebruikelijke bloemenhulde aan Maria kunt u in Hoek van Holland en Heenweg uw bloemen op zondagen neerleggen bij het altaar voor in de kerk. De koster en vrijwilligers zullen ze voor u bij Maria neerzetten.

De (aangepaste) openingstijden van onze kerken hebben we voor u overzichtelijk op een rijtje gezet en wordt dagelijks actueel gehouden. Hier vindt u ook mogelijkheden om virtueel een kaarsje aan te steken. Kijk hier voor Kerk openstelling in tijden van de coronacrisis.

Als u naar de kerk toe komt, doe dit dan met maximaal twee personen per woonadres en volg ter plaatse de aanwijzingen voor naleving van de overheidsregels rond de Corona-crisis. Let ook op de aangegeven looproute in-door-uit de kerk en houd te allen tijde 1,5 meter afstand.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.