Rorate Caeli (‘Dauwt hemelen’) in de Egbertuskerk

17 december 2018 - Algemeen federatie nieuws, Hoek van Holland / Heenweg

“bid ... dat de wolken de rechtvaardige laten neerdruppelen” Naar deze tekst wordt de 4e zondag van de advent genoemd: “Rorate ... nubes pluant iustum”. Hij zal meermaals klinken, want het is weer de beurt voor het Gregoriaans. De Studiegroep heeft extra gestudeerd. Een aantal vrouwen is zelfs een paar dagen naar de nonnen in Oosterhout geweest.

De echte adventsmis (missa XVII) en een paar van de overbekende adventsgezangen worden á capella gezongen. Zo ook het Magnificat, één van de weinige gezangen die naast de psalmen door de synode van Dordrecht gehandhaafd werd. Die hebben katholieken en protestanten dus gemeenschappelijk. Het Magnificat is de lofprijzing die Maria geeft in antwoord op de begroeting door haar nicht Elizabeth, wanneer beide net zwanger zijn. De begroeting is weer deel van het overgeleverde Ave Maria, die niet zal ontbreken. (”Gij zijt de gezegende onder de vrouwen en gezegend is ...”).

Hoevel mooier kan het zijn zo vlak voor de kerst? zondag 23 december om 11.00 uur in de H. Egbertuskerk, De Cordesstraat 27-29 in Hoek van Holland

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Wie door velen wordt gevreesd, heeft velen te vrezen.