Verhuisdozen Kledinginzameling Comandau gevraagd

28 oktober 2013 -

Op woensdag 30 oktober 2013 van 19.30 tot 21.00 uur en donderdag 31 oktober 2013 van 08.30 uur tot 12.00 uur wordt in “het Schip” aan De Cordesstraat 27-29 in Hoek van Holland de najaarsinzamelingsactie voor Roemenië gehouden. Niet alleen uit Hoek van Holland, maar ook uit de regio worden steeds mooie en bruikbare spullen aangeleverd. De Werkgroep Comandau heeft daarvoor ook dringend (gebruikte) verhuisdozen nodig.

De RK Parochie H. Egbertus & H. Lambertus in Hoek van Holland biedt met de Werkgroep Comandau al tien jaar doelgericht hulp in Roemenië. De parochie heeft - met facilitaire ondersteuning van de Stichting Kezdi in Maassluis en het Rode Kruis district Waterweg-Noord - de zorg voor oecumenische projecten in het afgelegen Roemeense bergdorp Comandau op zich genomen. In samenwerking met het Rode Kruis ter plaatse komt de hulp rechtstreeks terecht bij de ruim 1100 inwoners van het bergdorpje. De Werkgroep Comandau helpt deze mensen - onder hen 125 kinderen en enkele gehandicapten -  vooral met warme kleding, laarzen en dekens. Doorlopend ontvangen degenen, die dat het meest nodig hebben melk van de koeien die door acties van de Jozefschool zijn geschonken en waarvan de verzorging ter plaatse door de Werkgroep Comandau financieel wordt ondersteund.

Vrijwilligers gevraagd - Op woensdag 30 oktober tussen 09.30 uur en 14.00 uur zijn nog enkele vrijwilligers nodig, die willen helpen met het inpakken of verzendklaar maken. Ook zoeken wij mensen voor het inladen van de dozen tussen 13.00 en 14.00 uur, een paar sterke armen, dus! U kunt zich telefonisch aanmelden bij Gottfried Gelaudemans 0174 – 383707 of mevrouw Maria de Munck-van der Veer 0174-385668. Wilt u dit vrijwilligersproject op een andere wijze steunen of helpen belt u dan met, Elvire ten Berge-de Ridder (0174-383848) of Marleen Reukema (0174-387351).

Wat is er nodig? – Schone (gewassen,gestoomd), niet versleten kleding, in goede staat voor jong en oud, vooral warme winterkleding. Verder zijn nodig winterschoenen, laarzen, dekens, lakens, slaapzakken, matrassen, baby- en kinderkleding, kinderbedjes, kinderwagens,  schoolspullen zoals pennen, viltstiften, kleurpotloden, kleurboeken, kinderpuzzels en schrijfmaterialen; schoon en heel speelgoed. Verder in goede staat verkerende sportartikelen, vooral sportschoenen en trainingspakken, ski's en schaatsen (geen Noren), in goede staat zijnde (gebruikte) muziekinstrumenten voor de kinderen. In 2010 is met hulp van de lokale en nationale overheden een kleine sporthal neergezet om ervoor te zorgen dat de kinderen en volwassenen in de wintermaanden gezond in beweging kunnen blijven als het buiten minus 15 graden is of nog kouder is. Geld voor een luxe artikel als sportkleding is er niet dus ook sportkleding en nieuwe  sportsokken zijn zeer welkom.

Geld voor transport – De transportkosten zijn door de stijgende brandstofprijzen weer hoger dan vorig jaar. Een bijdrage in de collectebus die daarvoor op 30 en 31 oktober klaar staat is dus erg welkom. U kunt ook een bijdrage overmaken naar 32.32.69.257 t.n.v. Parochiebestuur Hoek van Holland onder vermelding van Gift Comandău.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.