MOV-Honselersdijk deelt geld uit

26 november 2019 - Algemeen federatie nieuws

Op maandag 25 november was de jaarlijkse bijeenkomst van de MOV Honselersdijk. We waren met 8 mensen (MOV-leden en winkelmedewerk(st)ers) te gast bij onze penningmeester Joke Wubben. Er werd teruggekeken op een goed jaar.  Er is regelmatig contact met de missionarissen die op deze middag allemaal een bijdrage zouden krijgen uit de jaaropbrengst van de missiewinkel waar elke woensdag hard gewerkt wordt om de binnengebrachte artikelen een plek te geven en elke zaterdag diezelfde goederen aan de man/vrouw te brengen. Natuurlijk kunnen we merken dat er tegenwoordig meer kringloopwinkels zijn, maar er was op deze middag toch € 29.000,- te verdelen.

Alle missionarissen hadden vooraf een projectformulier ontvangen waarop zij aan konden geven waar ze graag een bijdrage voor wilde hebben. En nu gaat er in totaal €29.000,- naar 11 projecten (scholenbouw, scholing, aanschaf busje, operaties) in Indonesië, Chili, Brazilië, Zuid-Afrika, Sulawesi, Kenia, Tanzania, Malawi en Ghana.

Ook besproken is: eventuele opvolging van Fia Luiten, de kledingacties, het nieuwe beleid van de gemeente inzake afval. Er zijn voorlopig extra afvalcontainers geplaatst bij de missiewinkel. Fia is al vele jaren aan de MOV verbonden en wil het stokje overdragen als er zich een enthousiaste kandidaat wil melden die affiniteit heeft met Missie-Ontwikkeling-Vrede (MOV).

De kerstmarkt die op zondag 8 december 'open geblazen' wordt door de Midwinterhoornblazers, vindt niet plaats in de KOM-In, maar in onze eigen mooie kerk. De opbrengst van deze markt gaat, zoals al eerder bekend is gemaakt naar de Zonnenhof in Naaldwijk.

Namens de hele MOV groep wens ik u een hele fijne decembermaand toe en we hopen u zeker te ontmoeten op 8 december.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.