Bordje met monumentale informatie geplaatst

15 augustus 2023 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Op vrijdag 28 juli is een bordje geplaatst bij parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad te Honselersdijk met meer informatie over de monumentale status van het kerkgebouw en de pastorie.
In de tekst wordt korte informatie gegeven over de oprichting van het kerkgebouw, en de architectuur. Via het scannen van een QR-code die op het bord is afgedrukt, wordt toegang gegeven tot meer achtergrondinformatie.
Het plaatsen van dit bordje is onderdeel van een groter geheel van bordjes welke door het gehele Westland worden geplaatst.

Deze kerk met toren is gebouwd in 1928 vlak achter het kerkje dat in een oud veilinggebouw ondergebracht was. Het ontwerp is van de architect Nicolaas Molenaar jr., de zoon van de architect van de Bartholomeuskerk in Poeldijk. Het is een grote driebeukige basilicale kerk in traditionele bouwstijl met kenmerken van zowel de neogotiek en als de arts-and-craftsbeweging. Het plafond van de kerk bestaat uit een spitsbogig houten tongewelf met geschilderde decoraties. Hieraan hangen unieke langwerpige koperen kroonluchters, die typerend zijn voor de arts-and-craftbeweging. De spitsboogvensters hebben originele glas-in-loodramen. Lees verder.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.