Dag van de mantelzorg: ‘Zoals een mantel om mij heen geslagen’

21 oktober 2014 -

Op 10 november is het de ‘Dag van de mantelzorg’. In de gezondheidszorg zijn er grote veranderingen gaande. Mensen worden minder snel opgenomen in verzorgingshuizen, ze blijven dus langer thuis wonen. Hierdoor wordt de belasting groter van partners, kinderen en vrienden. De zorg die deze mensen geven is mantelzorg en in veel gevallen staan deze mensen voor een zware taak. Staan zij er alleen voor?
Gelukkig niet, er wordt ondersteuning geboden door Vitis Welzijn, maar hulp blijft nodig. Daarom komt als vanzelf de vraag op: ‘Wat kunnen wij, als (kerkelijke) vrijwilligers betekenen voor de mantelzorgers?’

Als kerken van de parochiefederatie Sint Franciscus willen wij aan deze vraag aandacht geven en dat doen wij in combinatie met het feest van Sint Maarten op 11 november. Op maandag 10 november is er een programma ‘Zoals een mantel om mij heen geslagen’. Hierbij wordt er samengewerkt met de WSKO basisschool “’t Startblok” uit Honselersdijk en met Vitis Welzijn.
We beginnen om half zeven met een lampionnenoptocht vanuit ’t Startblok door Honselersdijk met een korte afsluiting in de parochiekerk O.L.V. van Goeden Raad. Daarna begint om acht uur de bijeenkomst in de aula van ”’t Startblok”, waarin we ons eerst verdiepen in de Bijbelse gronden voor mantelzorg, gevolgd door informatie over mantelzorg en over de ondersteuning van mantelzorgers door overheid en vrijwilligers. We sluiten de avond rond de klok van tien uur.
Het adres van WSKO basisschool ’t Startblok is: Veilingweg 1A, 2675 BR Honselersdijk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.