Het Westlands MOV Nieuwsblad

05 september 2016 -

MOV Honselersdijk geeft al jarenlang het MOV Nieuwsblad uit. Lang geleden, in 1946, werd dit blad  opgezet door de Honselersdijker Nol de Groot, lid van de organisatie 'het katholiek Thuisfront'. Deze organisatie hield zich vooral bezig met de jongens die hun dienstplicht vervulden in Nederlands Indonesië. En wat waren “onze jongens” elke 14 dagen weer blij met het nieuws uit Honselersdijk.
Nol was vele jaren de drijvende kracht achter dit boekje, waarop zijn verloofde Annie zich destijds afvroeg: Nol, ben je nu met mij verloofd of met de “jongens”?
Toen de militairen vertrokken uit  Indonesië, besloot Nol, die ook lid was van de missieclub in Honselersdijk, om het Nieuwsblad een nieuwe bestemming te geven, want Honselersdijk had ook veel missionarissen: Broeders, zusters en paters die ver weg van hun geboorteplaats, in soms moeilijke omstandigheden, het geloof verkondigden.
Dit blad, tegenwoordig “Westlands Nieuws” wordt nu nog steeds 3 x per jaar verstuurd  naar alle Westlandse missionarissen. Francine Scholtes voert de hoofdredactie en verzamelt allerlei “ditjes en datjes” uit Westland en Nederland. Daarnaast zijn er MOV redactieleden uit Honselersdijk, De Lier, Naaldwijk, Monster, Poeldijk, Kwintsheul en Wateringen die de missionarissen op de hoogte houden van de activiteiten die er in de diverse parochies en dorpen plaatsvinden.
Daarnaast heeft MOV Honselersdijk een website: www.movwestland.nl waar ook het actuele nieuws wordt weergegeven.

Wie denkt dat “missie” een achterhaalde zaak is…...heeft het fout. Volgens Wikipedia: Een missionaris is een geestelijke die naar andere volkeren trekt om die tot zijn godsdienst te bekeren (oude vorm) of om zich in te werken als gelovige in de plaatselijke cultuur en dit op een dienstbare wijze (moderne vorm). Noot MOV: Tegenwoordig zijn er naast de geestelijke missionarissen ook veel leken die op missionaire wijzen hulp en steun bieden

In het verleden kregen we mondjesmaat berichten vanuit de missiegebieden, maar sinds het computertijdperk zijn intrede deed, is er veel contact en weten we dat onze missionarissen allang niet alleen maar bezig zijn met “zieltjeswinnerij”. Bewustwording, scholing, onderlinge vrede
kansen op een beter leven…………….dat is de missie van vandaag. En het is goed dat MOV groepen  vanuit de diverse Westlandse parochies op allerlei manieren de missionarissen nog ondersteunen, o.a. door de berichten in het Westlands Nieuwsblad.

Klik hier en u krijgt meteen het laatste Westlands MOV Nieuwsblad te zien.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.