Interkerkelijke Vastenactiemaaltijd in Honselersdijk

29 maart 2017 -

Vrijdagavond rond 17.30 uur was er volop bedrijvigheid in de KOM-IN. De jaarlijkse interkerkelijke vastenmaaltijd zou daar om 18.00 beginnen. Vier parochianen waren druk in de weer met het opwarmen van de soepen die thuis al waren klaargemaakt. Toen ik binnen kwam, rook het al heel  lekker en kreeg ik zowaar ook al trek. Maar eerst moest ik mijn eigen steentje bijdragen aan deze avond, die in het teken zou staan van het Vastenactieproject, waarvoor alle parochies in de federatie voor gekozen hadden: een schoolproject in Gambia, met elkaar bouwen aan hun toekomst. Als lid van de Regionale MOV had ik beloofd dit project toe te lichten, dus begon ik met de apparatuur klaar te zetten om een PowerPoint presentatie te geven.

Toen alles klaar stond, inclusief de aangestoken kaarsjes op de gedekte tafels, was het wachten op wie er zouden komen. Van te voren opgeven was niet verplicht en dan blijft het altijd spannend of de zaal wel vol komt. Gelukkig……. de eerste mensen kwamen binnen en toen het 18.00 uur was zaten er 42 mensen aan tafel vanuit de diverse kerken. Er moesten wat extra stoelen worden bijgezet. Na een welkom aan iedereen opende pastoor Steenvoorden met gebed en een verwijzing naar het project.

Daarna kon iedereen met eigen bord naar die heerlijk ruikende soepen: erwtensoep, tomatensoep, bruine bonen soep of groentesoep! Er was meer dan genoeg voor iedereen. De droge boterham erbij gaf nog iets weer van “vasten”. Belangrijk was het samenzijn, en het bewustzijn dat er in andere delen van de wereld het minder goed gaat. Dat kon ik dus laten zien via de Powerpoint, waarbij duidelijk werd dat 6 lokalen geen overbodige luxe waren. Naar school gaan betekent: vooruitgang, meer kansen op een baan…….. Dat daar wel geld voor nodig is, begrepen alle bezoekers van de maaltijd en men was ook buitengewoon gul. In de bekende oranje bus zat € 320,--
De pastoor moest iets eerder weg om de mis te doen in Naaldwijk, en hij gaf mij de mooie taak om een slotgebed uit te spreken en iedereen te bedanken voor hun inzet en uiteraard voor ieders bijdrage.
We hebben nog een paar weken te gaan en met alle deelnemende parochies hopen we de benodigde € 40.000,-- bij elkaar te brengen. Omdat het project is aangemeld en goedgekeurd door Vastenactie, is het mogelijk dat, als het bedrag niet gehaald wordt, Vastenactie ondersteuning biedt. Maar met 26 kerken… moet toch lukken.
U kunt uw gift ook overmaken op NL21INGB 0000 0058 50 van Vastenactie o.v.v. project 113601 Gambia

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.