Kerstmarkt 2015 van MOV Honselersdijk

22 december 2015 -

De inmiddels traditionele tweede hands kerstmarkt, georganiseerd door de MOV Honselersdijk, is weer een groot succes geworden. Veel bezoekers konden heerlijk snuffelen tussen alle soorten van kerst snuisterijen. Het hele jaar door hebben de missiewinkelmedewerkers de kerst spullen opgespaard, (met dank aan Frans en Nel Vijverberg voor het opslaan hiervan!). Ook de bloemengroep had weer een groot aantal prachtige kerststukken gemaakt die dan ook zeer terecht, een prominente plek in de KOM-In hadden. Het is verbazingwekkend dat er weer zoveel keus was in de kerstspullen, die varieerden van een eenvoudig glaasje tot een waxinelichtje en tot prachtige kerstengelen, kerststallen en Kerstmannen met muziek.

Deze markt zou nooit kunnen slagen zonder hulp van anderen. Meer dan 25 jaar was de organisatie in handen van An Wooning, en toen zij besloot hiermee te stoppen, was er gelukkig een grote groep mensen die deze traditie voort wilde zetten en ook een aantal nieuwe mensen kwam het team versterken. Er komt meer voor kijken dan men denkt. We noemen geen namen want dan weten we zeker dat er mensen vergeten woren, maar: op zaterdagmorgen met een vrachtwagen vanuit opslag naar de KOM-In, tafels klaarzetten, alle dozen (niet te tillen) uitpakken en ….waar zet je alles neer? Een kerststallentafel, een ballentafel, een “dure tafel”, een kleedjestafel met knuffelbeestenhoek, een elektriciteitstafel, een koffietafel, een informatietafel over het project en ga zo maar door. Maar vele handen maken licht werk en om 6 uur ging de deur op slot om zondagmorgen met zijn allen  aan de slag te gaan. Om half elf: een lange rij wachtenden……...en om half drie was er heel veel verkocht en werden de overgebleven, verkoopbare spullen weer ingepakt voor de missiewinkel en ging het restant naar de stortplaats.

De prijzen waren zeer laag en het was weer een spannend moment toen aan het eind van de markt de opbrengst bekend werd gemaakt. Inclusief een gift was dat: € 2900,— van Jacqueline Kouwenhoven, die we meteen gemaild hebben. Direct volgde dit antwoord uit Malawi:

"Eerst ontving ik al een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro uit de algemene MOV-pot en nu ook nog eens 2900 van de Kerstmarkt! Dit is echt indrukwekkend en we zullen de fondsen zorgvuldig gebruiken om het leven van de mensen hier een stukje te verbeteren. En jullie inzet motiveert ook mij weer om door te gaan!"

Zoals vooraf bekend gemaakt: de opbrengst is voor de baby's die geboren worden in de kraamkliniek van de Eva Demaya stichting. Deze stichting was ook op zondag aanwezig met een informatiestand Alle mensen die deze dag geholpen hebben om dit evenement tot een succes te maken: heel hartelijk dank.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.