Kerstmarkt brengt € 3000 op!

13 december 2019 - Algemeen federatie nieuws

Op zondag 8 december organiseerde de MOV (Missie-Ontwikkeling-Vrede)  de inmiddels bekende en traditionele kerstmarkt. Jarenlang gebeurde dit in het scoutinggebouw, maar in verband met veiligheid en allerlei voorschriften, moest er worden uitgekeken naar een andere locatie. Pastoor Steenvoorden opperde het idee om de markt in onze eigen kerk te houden en dat werd 'een schot in de roos'. Het hele jaar door is er in de missiewinkel van alles binnengekomen en de kerstspullen gingen in een speciale opslag, met veel dank aan Nel en Frans Vijverberg!

Zaterdag 7 december werden enorm veel dozen met kerstartikelen in de wagen van Aad Scheffers gezet en naar de kerk gebracht waar een groot team van vrijwilligers klaar stond om alles uit te pakken. In het begin was het heel veel zoekwerk: wat gaat waar heen….., maar al snel liep het gesmeerd en kreeg alles een plek. In beide zijbeuken stonden lange tafels die allemaal bomvol kwamen te staan. De opbrengst zou gaan naar Ipse-de Brugge, de organisatie die zorg draagt voor meervoudig gehandicapte kinderen in de Zonnehof te Naaldwijk. Voor hen was een prominente plek ingericht waar medewerkers van de Zonnehof informatie konden geven.

Wat was er veel…. En hoe raken we alles kwijt?? En wie ging er in welke stand staan?? Dat was geen enkel probleem, want Connie Post had een fantastisch draaiboek gemaakt en voor dat alle mensen naar binnen 'geblazen' werden, hadden alle vrijwilligers hun eigen 'stekkie'. En…wat waren er leuke, mooie en grappige kerstartikelen! Het was meteen al erg druk en er werden goede zaken gedaan. In een paar uurtjes veranderden engelen, kerstballen, kaarsen, kandelaars, kerstkaarten, kerstbomen, Kerstmannen, huisjes, muziekdoosjes, spoortreinen, en nog veel meer van eigenaar.  De tafels werden een stuk leger. In het middenpad stonden nog een aantal veilingkarren met 'van alles wat' . Veel complimenten over de locatie, maar ook over de diversiteit van de artikelen.

De koffiehoek, nu uitgebreid met limonade, chocolademelk en glühwein, met daarnaast ons 'wafelvrouwtje' die uren heeft staan bakken, maakte deze markt dubbel zo gezellig. In de 'bloemenhoek' werd goed zaken gedaan en de prachtige kerststukken, gemaakt door de 'bloemengroep van Nel Vijverberg', vlogen de deur uit. Naast de vele prullaria waren er ook prachtige zelfgemaakte kerststallen te koop, met of zonder beeldjes en of lichtjes!

Om 1 uur kwam onze onvolprezen MOV penningmeester met een grote pan heerlijke soep voor de medewerkers. Ook dit jaar hebben we de traditie van 'de Tas' in ere gehouden. Vanaf 2 uur (naderend einde van de markt) kon iedereen een tas kopen voor € 5,- en vervolgens mocht men deze helemaal vol stoppen met de nog overgebleven artikelen, ongeacht de prijs die daarop stond. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Rond half drie was het opruimen geblazen en wat een teamwerk was ook dit weer. De kerk werd weer keurig schoon opgeleverd en maandag zou er een ploeg de dozen weghalen die tijdelijk een plekje hadden in de gang van de pastorie.

En toen kwam het moment….wat was er opgehaald??  Vorig jaar rond de € 2000,-- en dit jaar……..zaten we daar dik boven. Het werd, met een kleine afronding van enkele vrijwilligers, € 3000,-- Wat waren de dames van de Zonnenhof (en iedereen) blij met dit prachtige resultaat.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.