Met een gezonde spanning naar de kerk - Terugblik EHC Honselersdijk

01 mei 2024 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Op 7 april jl hebben 12 kinderen hun 1e H. Communie ontvangen van pastoor Steenvoorden tijdens een drukbezochte viering in de Honselersdijkse kerk met als thema: Jezus geeft kleur aan je leven. Het was een prachtige dag, met mooi weer. Vooraf hadden de communicantenouders samen met een aantal vrijwilligers van de bloemengroep de kerk  prachtig versierd met verse bloemen, die gedoneerd en/of gesponsord waren. Een van de ouders heeft zelfs een permanente boomversiering geregeld, waar de hele parochie van kan meegenieten.

De kinderen zagen er feestelijk uit en kwamen met gezonde spanning naar de kerk. Zittend op het priesterkoor in het zicht van ouders/familie en bekenden hebben de kinderen goed meegedaan met de viering. Er werd samen gebeden, gezongen, voorgelezen en tijdens de overweging ging de pastoor persoonlijk in gesprek met de kinderen. Het moment dat ze hun 1e communie ontvingen was zoals altijd indrukwekkend.

Er was ook weer een projectkoor onder leiding van Loek Post, bestaande uit kinderen van het Startblok en grotere zussen van een aantal communicanten. Dit projectkoor heeft super gezongen, samen met de communicanten die ook een paar keer de liedjes geoefend hadden.

Tijdens het communieproject hebben de kinderen gespaard voor een goed doel: stichting Oorfonds Nederland. Ook de deurcollecte werd aan dit doel besteed, waardoor de totale opbrengst € 472,34 is geworden. Fantastisch gedaan. De parochie hoopt de kinderen nog vaker terug te zien in de kerk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.