Monumentendag Honselersdijk: volop gratis workshops en lezingen!

26 augustus 2021 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Het thema van Monumentendag dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’. En voor een kerk is dit thema natuurlijk perfect geschikt!
De Commissie Monumentendag van de O.L.Vr van Goeden Raad kerk heeft dit jaar dan ook diverse mensen bereid gevonden om (binnen de Corona-maatregelen) diverse workshops en lezingen te geven over hun stukje van ons monument.
De hele dag zullen er – naast de workshops – ook nog activiteiten te zien zijn, zoals het schilderen van iconen, het restaureren van antieke beelden, etc. Hieronder vind u een overzicht van alles wat we die dag, naast de tentoonstelling, aanbieden. De kerk is immers van iedereen, voor iedereen!

Aanmelden
In verband met de voorbereidingen, en de opbouw, verzoeken wij u vriendelijk vooraf aan te melden via olvvangoedenraad@rkwestland.nl. Inschrijven kan tot donderdag 09 september om 12.00 uur.
U ontvangt een bevestiging van uw deelname uiterlijk op vrijdagavond 10 september.

10.30 – 11.00 uur: Uurwerk en klokken door Astrid Janssen
Bent u al eens in onze klokkentoren geweest? Wij hebben een prachtig uurwerk hangen dat nog ieder halfjaar handmatig moet worden aangepast naar de winter-/zomertijd. Heeft u interesse in hoe de lampjes van het uurwerk worden vervangen, het uurwerk op de juiste tijd wordt gezet en hoe de klokken worden aangestuurd? Dan is deze lezing van Astrid Janssen een leuk inkijkje in de werking van dit alles! Uiteraard kunt u ook vragen stellen.

11.00 – 12.00 uur: Liturgisch bloemschikken door Nel Vijverberg
U gaat onder begeleiding van Nel Vijverberg een bloemstuk schikken dat past binnen de kerkelijke bloemversiering. Zij zal een uitleg geven over de verschillende kleuren die worden gebruikt tijdens de verschillende feestdagen in het jaar, en waar rekening mee wordt gehouden bij het bloemschikken. Na afloop kunt u kiezen of u het bloemstuk direct meeneemt, of die zondagmorgen na de kerkdienst, waar de bloemstukjes zullen stralen tijdens de viering. Geef bij uw aanmelding graag aan welke feestdag uw voorkeur heeft om uw bloemstuk op te baseren.

13.30 – 14.30 uur: ‘Het veilinggebouw en onze kerk’ door Diaken Dits
In deze lezing zal Diaken Ronald Dits ingaan op het ontstaan van onze kerk. De voorloper van onze kerk is bijvoorbeeld ontstaan uit een veiling, en staat dan ook nu nog bekend als een ‘veilingkerkje’. Hoe kwam men tot die beslissing en wat was nu eigenlijk allemaal nodig om dit te kunnen doen. Een lezing die ons terug brengt naar het begin van de vorige eeuw, waarin de veilingschuiten nog volop door het Westland voeren. Prachtig beeldmateriaal wordt bij deze lezing getoond en zal de luisteraar dan ook zeker kunnen boeien.

Restauratie antieke beelden
In de middag zal de restauratie van een antiek beeld plaatsvinden in onze kerk. Heeft u altijd al willen weten hoe een restauratie wordt aangepakt, waar begint de restaurateur en hoe verloopt het proces, kom dan zeker deze kijken en luisteren naar deze restauratie. De gehele middag zal gewerkt worden aan het beeld, maar bent u geïnteresseerd in een lezing over dit onderwerp, stuur ook dan een e-mail naar het bovenstaande mailadres. Tijdstip onder voorbehoud: 14.30 uur

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.