MOV Honselersdijk steunt 21 projecten met € 55.000,--!

08 november 2012 -

Op 7 november j.l. heeft de MOV weer 21 projecten kunnen steunen met de opbrengst uit de Missiewinkel en door de diverse gehouden acties. In totaal gaat er een bedrag van € 55.000,-- naar de Westlandse missionarissen in Brazilië, Filippijnen, Zuid-Afrika, Indonesië, Benin, Ghana, Malawi, Chili en Tanzania. De projecten lopen uiteen van: bouwen van kerkjes, klaslokalen, lesmateriaal, medicijnen, voedsel, schooluniformen, kinderpastoraat, watervoorzieningen, ziekenhuisopnames, naaimachines en peuteropvang.

Zoals ieder jaar krijgen de missionarissen een projectformulier toegestuurd waarop zij kunnen aangeven waarvoor zij het geld het hardste nodig hebben. Hierdoor blijft er over en weer een goed contact en kan de MOV ook financieel goed inspelen op de vraag. Het aantal missionarissen loopt terug, maar er zijn leken die het overgenomen hebben en ook dat is een goede ontwikkeling. Daarbij worden ook nog projecten gesteund van missionarissen die inmiddels weer in Nederland verblijven, maar van hieruit de situatie kunnen beoordelen. Het is fijn dat er zoveel mensen de missiewinkel, ondanks het grote aanbod van kringloopwinkels in het Westland, weten te vinden.

Wees er van overtuigd dat elke cent terecht komt  en dat hier geen strijkstok aan te pas komt. Diverse projecten zijn bezocht (op eigen kosten!) en er zijn Power Points gemaakt van  projecten in Tanzania en Indonesië. Als er mensen zijn die deze zouden willen zien, neem dan contact op met Fia Luiten. Hier zijn geen kosten aan verbonden.   De Missiewinkel , Grote Waard 11, is elke zaterdag geopend van 9.30-13.00 uur Voor meer informatie Fia Luiten, secretaris fialuiten@hetnet.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.