Oecumenische viering Nationale Ziekendag Honselersdijk

31 augustus 2012 -

Zoals al jaren de traditie is wordt ook dit jaar in Honselersdijk de nationale ziekendag gevierd in samenwerking met de plaatselijke kerken. Deze ziekendag is destijds landelijk door de Nationale Vereniging de Zonnebloem ingesteld om begrip te blijven houden voor de steeds groter wordende vereenzaming vooral bij ouderen, zieken en gehandicapten. Nationale ziekendag is een dag voor iedereen en met een speciaal thema wordt dit benadrukt en dit jaar luidt het thema: ZONDER ELKAAR IS IEDEREEN ALLEEN.
De dienst wordt gehouden op zondag 9 september in de Voorhofkerk aan de Dijkstraat, aanvang 10.00 uur.
Voorgangers zijn de plaatselijke pastores en muzikale medewerking wordt verleend door het koor Cantemus Domino o.l.v. dirigent Wil Bol.
De collecte tijdens de dienst is bestemd voor onze eigen zonnebloemafdeling en van de opbrengst hopen we een extra uitje voor onze gasten te kunnen realiseren.
Er is ook een kinderwoorddienst waar de kinderen op hun eigen manier invulling kunnen geven om hun medeleven met onze ouderen tot uiting te brengen. Na afloop van de dienst is er gelegenheid tot koffiedrinken en een gezellig samenzijn.

Aandacht voor de oudere, zieke- en gehandicapte medemens is het hoofddoel van het werk van de Zonnebloem en met het thema: zonder elkaar is niemand alleen, wordt nog eens benadrukt hoe belangrijk het is aandacht te hebben voor mensen die daar naar snakken.
Voor heel veel mensen zijn de bezoekjes van de zonnebloemvrijwilligers de kleur en de zon in hun leven.
Nationale ziekendag is ook in het leven geroepen om het waardevolle werk en de inzet van de vele vrijwilligers te waarderen.
Zoals gebruikelijk ontvangen de zieken, gehandicapten en eenzame ouderen via de kerken en de Zonnebloem een attentie die na de dienst

wordt bezorgd en wordt ook op deze manier speciaal aandacht geschonken aan diegenen voor wie de nationale ziekendag is ingesteld.
We hopen velen van u in de viering van zondag 9 september a.s. te mogen ontmoeten: Voorhofkerk - aanvang 10.00 uur.
 
Bestuur Zonnebloem Honselersdijk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.