Parochie-onderscheidingen in Honselersdijk

26 september 2014 -

Alweer enige jaren worden tijdens het Patronesfeest in Honselersdijk de ‘parochie-onderscheidingen’ uitgereikt: een erkenning aan vrijwilligers voor bijzondere verdienste. Het is een feit dat een kerk niet kan functioneren zonder vrijwilligers, en soms mogen die vrijwilligers weleens in het zonnetje worden gezet!
Zondag 21 september zijn de onderscheidingen uitgereikt aan:
André Zwinkels is jarenlang actief als gebedsleider, volgde de pastorale school, gebedsleiderscursus, is voorganger van weekendvieringen, voorganger in doordeweekse vieringen, avondwaken, verzorgingshuizen, lid van het Beraad van Kerken én van lid werkgroep diaconie. En waarschijnlijk is er nog meer waar hij actief in is of is geweest. Een zeer bezige bij die op diverse plaatsen zijn enthousiasme ten toon spreidt.

Johann Zwinkels was lid van de parochievergadering en het parochiebestuur, voorzitter van de stuurgroep gemeenschapsopbouw, en zeer enthousiast organisator van de openluchtvieringen op de zondag na Pinksteren, samen met de andere kerken in Honselersdijk. Johann is tijden het patronesfeest gehuldigd om zijn organisatievermogen, actieve bezigheden voor het beraad gemeenschapsopbouw en heldere inbreng in de parochievergadering en het parochiebestuur.

Daarnaast is de Medaille van Waardering uitgereikt aan Diane Steenks. Diane organiseert de doopvieringen in Honselersdijk en doet dit op haar eigen zeer toegankelijke wijze. De ouders en hun kindjes worden zeer warm welkom geheten in de parochie en kunnen met hun vragen bij haar terecht. Aan haar is de Medaille van Waardering uitgereikt welke wordt toegekend aan vrijwilligers die opvallen door hun persoonlijkheid en verschijning.

Ten slotte is een Paaskaars uitgereikt aan Jeanet van der Helm. Zij is vele jaren betrokken geweest als vrijwilliger in de parochie. Actief in het Parochieel Ouderenwerk, Lid van het Aarongilde, voorgaan bij avondwakes en doordeweekse vieringen, ook in de Hunselaer en in de verzorgingshuizen, koorlid en nog vele andere taken. Jeanet heeft aangegeven na vele jaren te stoppen met een groot deel van haar vrijwilligerstaken. Enkele jaren geleden is zij reeds onderscheiden met de parochie-onderscheiding, en dus heeft zij bij deze gelegenheid een paaskaars in ontvangst mogen nemen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.