patroonsfeest in Honselersdijk ‘Thuiskomen bij Maria’

26 september 2019 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Het patronesfeest begon zoals gebruikelijk met een eucharistieviering waarbij pastoor Steenvoorden en diaken Ronald Dits voorgingen. Een feestelijke viering met als thema ‘Thuiskomen bij Maria’ en zoals altijd met vele tradities. De communicantjes van afgelopen jaar liepen mee in de openingsstoet met een mooie bloem, die zij op het altaar bij Maria plaatsten. De viering werd opgeluisterd met de vocale klanken van gemengd koor Cantemus Domino en het dameskoor Jubilate.

Het uitreiken van de parochiepenning aan parochianen die al vele jaren actief betrokken zijn in deze geloofsgemeenschap blijft ook altijd een hoogtepunt van dit feest. Zo ontvingen aan het eind van de viering Anny van Dijk-Wubben en Jos Janssen de parochiepenning en kreeg Romy Damen de motivatiepenning. Bea van der Helm-de Groot kon helaas niet aanwezig zijn om de aan haar toegekende parochiepenning in ontvangst te nemen. Voor aanvang van de feestelijke viering was haar man met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zij zal de parochiepenning op een later tijdstip alsnog ontvangen bij haar thuis. Alle jubilarissen kregen een mooie toespraak van pastoor Steenvoorden over de vrijwillige taken die zij in de vele jaren verricht hebben. Naast de penning kregen de jubilarissen een oorkonde en een mooi boeket bloemen uitgereikt. 190915 jubilarissen Honselersdijk.jpg

Ruud van de Zalm, vicevoorzitter, hield vervolgens een toespraak om de diverse vrijwilligersvacatures ingevuld te krijgen.

Als klap op de vuurpijl werd daarna hulde gebracht aan de zangers en zangeressen van het recent opgeheven jongerenkoor de New Sound Singers, dirigent Loek Post en begeleiders Cocky Stijger (orgel) en Angelique Vis (dwarsfluit). De verrassing was groot toen een groot aantal oud-leden van het koor een tweetal liederen ten gehore brachten. De tekst van het tweede lied, ‘Top of the World’ was door Cocky Stijger zodanig aangepast dat het een hommage was aan Loek Post. Niet alleen Loek, maar de vele toehoorders waren soms zelfs emotioneel geraakt door deze persoonlijke noot. De uitvoerenden werden vervolgens verrast met meerdere cadeaus en een mooie rode roos als dank voor hun muzikale inzet in de afgelopen jaren. Al met al een indrukwekkend maar ook verdrietig moment om een koor als de NSS te verliezen voor onze gemeenschap! Na afloop van de viering werd er met elkaar koffie gedronken en werden de jubilarissen door de mede parochianen gefeliciteerd. 190915 koor Honselersdijk.jpg

In de middag was er de traditionele fietstocht uitgezet door en onder leiding van Toos Slaman. De weergoden waren ons goed gezind. Dat kwam goed uit omdat we naast een fietstocht ook een boottocht met de Fast Ferry naar de Maasvlakte gingen maken. Na de boottocht fietsten we van Hoek van Holland via de duinen terug naar de pastorie voor een gezellige nazit met een hapje en een drankje. Toos, Helma en Angela verdienen een grote pluim voor de geweldige verzorging van de deelnemers aan de tocht.

Terugkijkend op deze feestelijke dag vol met tradities, was het zeker weer een hoogtepunt in onze gemeenschap.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.