R.K.Parochiekoor Cantemus Domino bestaat dit jaar 100 jaar!

30 juli 2022 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Het R.K.Parochiekoor Cantemus Domino uit Honselersdijk bestaat dit jaar 100 jaar. En dat gaan we natuurlijk vieren. Op zondagmorgen 21 augustus om 9.00 uur is er ’n feestelijke eucharistieviering, pastoor Steenvoorden gaat voor en het koor wordt begeleidt door dirigent Wil Bol. Aan het orgel zit natuurlijk (hoe kan het ook anders) Jeroen de Ridder.

Het R.K parochiekoor “Cantemus Domino” verbonden aan de Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad parochie in Honselersdijk jubileert met een trots gevoel. Het koor heeft in de afgelopen 100 jaar veel unieke momenten mogen meemaken. Aanvankelijk was het een mannenkoor, later gemengd koor. De naam van het koor “Cantemus Domino” geeft precies aan wat de bedoeling is van deze groep enthousiaste vrijwilligers:Zingen voor de Heer. Niet alleen op hoogtijdagen zoals met Pasen, Kerstmis en Pinksteren, maar gewoon gemiddeld 3 maal in de maand op zondagmorgen.

Onder leiding van Wil Bol, in mei dit jaar vierde hij zijn 40 jaar jubileum als dirigent, en ook onder geweldige orgelbegeleiding van Jeroen de Ridder, worden liederen en psalmen gezongen die passen bij de lezingen van die dag. Er is een enorme keuze uit gecomponeerde missen. Missen van Perosi, Bruckner en Gounod zijn bij velen bekend en gewaardeerd. Maar ook van minder bekende componisten worden missen door het koor uitgevoerd. Fantastisch om naar te luisteren, maar ook geweldig om met elkaar in te studeren.

Samen met anderen, met je eigen stem muziek maken geeft je verrassend veel voldoening. Periodiek wordt er ’n mis geprogrammeerd met gregoriaanse gezangen. De mannelijke zangers zingen dan zoals monniken dat al veel eeuwen doen en gedaan hebben. De plezierige onderlinge sfeer is het hechtmiddel. Je merkt dan ook dat velen al zeer lang lid zijn . Er zijn al heel wat Gregorius spelden voor zang jubilea van 12.5 -25 - 40 en sommige 50 jaar koorlid, uitgereikt….. Het koor zingt dan wel voor de Heer, maar de leden vinden het geweldig als anderen daarin mogen delen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.