Vastenmaaltijd in Honselersdijk brengt € 335,- op.

06 april 2019 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Op vrijdagavond 5 april in de vastentijd, vond de inmiddels traditionele interkerkelijke soepbroodmaaltijd plaats in de pastorie van de R.K kerk in de Dijkstraat. Om 18.00 uur heette MOV lid Fia Luiten iedereen hartelijk welkom, waarna pastoor Steenvoorden de maaltijd opende met een gebed waarna gezamenlijk het Onze Vader werd gebeden. De 'soepdames' hadden weer vier voortreffelijke soepen gemaakt en de geur alleen maakte al hongerig. Geen dikbelegde boterham erbij, want het was een vastenmaaltijd. Wel stonden er enkele schalen met kale boterhammen en bij die heerlijke soep smaakten die ook heel goed.

Het Vastenproject van dit jaar had als thema Water. Aan de hand van eigen ervaringen in een leprakamp te Tanzania vertelde Fia hoe belangrijk het is om water in de buurt te hebben: een douche, een kraan die je maar open hoeft te draaien….  Dat dit in vele landen niet zo is, moge duidelijk zijn. Om die reden kwam Henk van Ruijven, MOV-lid uit Monster, vertellen over het waterproject in Gambia waar de Monsterse Dianne van Wissen werkzaam is. Samen met de bevolking draagt zij de zorg voor het plaatsen van watertaps, zodat de mensen geen 10 tot 20 km moeten lopen om een emmer water te halen.
De foto’s die Henk rond liet gaan, lieten duidelijk zien dat de mensen in Gambia heel gelukkig zijn met het feit dat hun project door ons gesteund wordt. Zelfs groentetuintjes konden worden aangelegd (zonder water groeit er niets) waardoor ook de voedselproductie vergroot werd.

Tussen de schuifdeuren van de pastorie speelde Hans van Waveren op zijn viool. Wat klonk dat mooi en wat gaf dit een extra dimensie aan deze maaltijd. Na het eten nog even gezellig napraten, waarna Fia afsloot met een dankgebed. De bekende oranje bus ging rond en het was duidelijk dat iedereen genoten had van de heerlijk soepen, want voor het Waterproject in Gambia werd  € 335,-- ingezameld.
Namens Henk mag ik u allen hartelijk danken, en namens de MOV en de Soepgroep wens ik u allen een zalig Pasen en tot volgend jaar.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.