Wil Bol 40 jaar dirigent kerkkoor Cantemus Domino

14 mei 2022 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Op 1 mei 2022 werd met een plechtige viering herdacht dat Wil Bol 40 jaar dirigent van het kerkkoor Cantemus Domino is. De Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad in Honselersdijk was goed gevuld, mede door de voorganger pastoor Steenvoorden, die ook z’n geboortedag vierde, 61 jaar geleden.

De pastoor verwelkomde de jubilaris, zijn vrouw Marlies en hun kinderen en kleinkinderen. Maar ook wethouder van cultuur Piet Vreugdenhil, het gastkoor Cantate Domino uit Den Haag en de andere genodigden.
Uitgevoerd werd de mis Pontificales van Lorenzo Perosi, wat prachtig klonk met zo’n groot koor. Het was muisstil toen Wil z’n dochter Melisande het Ave Maria zong. Het was een feestelijk begin van een prachtig dag…..

Na afloop werd de dirigent in het zonnetje gezet door pastoor Steenvoorden met lovende woorden, dat het ’n heel bijzondere mijlpaal is en dankbaar voor zijn inzet voor de kerkmuziek en mocht hij de parochiekaars ontvangen .
Daarna werd het lang zal hij leven gezongen voor de pastoor z’n verjaardag en voor Wil Bol, waarna de pastoor naar Naaldwijk ging omdat hij daar om 10.30 moest voorgaan.

Ruud van der Zalm verzocht alle mensen om nog even te gaan zitten en nodigde wethouder van Cultuur Piet Vreugdenhil uit, die de jubilaris toe sprak. Hij vond het een feest om er bij te mogen zijn, de blije ontvangst hier en de verbondenheid met de burgerlijke gemeente en de kerkelijke gemeente en hoopte dat dat nog lang zo mag blijven. Ook was hij dankbaar voor de liefde voor de religieuze muziek die Wil heeft en voortzet. Als dank bood hij Wil en Marlies een prachtige bloemenmand aan.

Toen sprak de voorzitter van het koor, Cock Damen, de jubilaris toe. Ook hij is Wil dankbaar dat hij het repertoire aan past aan de stemmen en mogelijkheden van ons koor. Een gevleugelde uitspraak van Wil is “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”. Als dank mocht hij van de Gregoriusvereniging een mooi sculptuur en het Ere-diploma als waardering en dankbaarheid ontvangen. Dus een blijvend teken voor inzet en verdiensten. Geen medaille, omdat hij die allemaal al heeft ontvangen in die jaren als zanger en dirigent.

Ruud van der Zalm, vicevoorzitter van de parochie de parochiegemeenschap, was de laatste spreker. En ook hij bedankte Wil voor z’n liefde voor de kerkmuziek en speciaal het Gregoriaans en voor ALLES wat hij voor ons koor doet. Hij overhandigde hem ’n klein beeldje van een dirigent. Daarna was er koffie met gebak voor het koor en de genodigden in de pastorie dat later werd voortgezet bij Fam. Treffers op uitnodiging van Wil en Marlies wat erg gezellig was.

foto en tekst: Jeanet van der Helm-Lipman

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.