Exemplaren boekje 'Pastoraat in Stelling' gratis mee te nemen

04 augustus 2018 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

Drie jaar geleden verscheen van de hand van diaken Walther Burgering een boekje over de zoektocht van onze rooms katholieke kerk naar een andere invulling van de kerkelijke praktijk. Onder de titel Pastoraat In Stelling neemt hij de lezer mee in de keuzes die onze kerk moet maken in deze laat-moderne tijd. Hij houdt een hartstochtelijk pleidooi voor pastoraat als vorm van nabijheid.

Dubbelgebod
Op grond van het dubbelgebod geeft hij aan wat de kern van kerk-zijn volgens hem moet zijn: waar de kerk niet bij mensen komt, daar kan God niet actief worden. Ontmoeting, aandacht, luisteren en pastoraat zijn kernwoorden om de kerk (weer) levend te maken. Niet omwille van de kerk, maar omwille van de mensen en de voortgang van het evangelie.
Diaken Burgering heeft nog enkele tientallen boekjes over en stelt ze ter beschikking van de kerkgaande Westlanders. Vanaf 5 augustus liggen achterin de Heulse en Wateringse kerken exemplaren om gratis mee te nemen.

Blogs
Meer lezen van diaken Burgering? Iedere week post hij op dinsdag en vrijdag een blog onder de titel ‘Zingeven aan het dagelijks leven’. Ontmoetingen met andere mensen liggen aan de basis van deze blogs, die via facebook en twitter worden verspreid of te vinden zijn op www.pastorwaltherburgering.nl.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Een schone geest levert altijd kracht.