Koning Josia (8 jaar) bij Kliederkerk Wateringen-Kwintsheul

02 oktober 2023 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

De 8-jarige koning Josia …. staat centraal bij de Kliederkerk van zondagmiddag 8 oktober. De oecumenisch vormgegeven Kliederkerk is er van 16.00 – 19.00 uur. Dit keer in basisschool de Andreashof aan de Leeuwerik in Kwintsheul.

Wat zou jij doen als je 8 jaar bent en koning wordt? Wat zou jij veranderen? Josia was zo jong. En hij deed het dus anders! Josia moest veel opnieuw opbouwen, o.a. de tempel die verwoest was. Hij ging hem opnieuw opbouwen. Volgens nieuwe regels en met veel geld.
En dat gaan wij ook doen met deze Kliederkerk: een tempel bouwen, een boekrol maken en zilver verzamelen. Bij een koning hoort een staatsportret, een mooie foto. Als wij een koningsmantel omdoen én een kroon opzetten, dan doet de hoffotograaf de rest…

Het is leuk voor zowel jongens en meisjes als voor volwassenen, voor dromers, denkers én doeners. Voor 'alle leeftijden', dat betekent voor deelnemers vanaf 4 jaar met hun ouders en grootouders. Binnen de Kliederkerk werken volwassenen samen met hun (klein)kinderen en voeren zelf de opdrachten en spelletjes (mee) uit. We sluiten af met een korte, beeldende viering onder leiding van diaken Walther Burgering. Daarna wordt afgesloten met een eenvoudige, kindvriendelijke, gezamenlijke maaltijd.

Aanmelden kan bij het Kliederkerkteam van de Wateringse en Heulse katholieke en protestantse kerken via Kliederkerkwateringeneo@caiway.net.  

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.