Opening kerk in Baharini Kenia dankzij kringloopwinkel Wateringen/Kwintsheul

13 december 2021 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

Afgelopen zondag 12 december is in Baharini de 'Full Gospel'-kerk door de plaatselijke bisschop Lawrence Kariuki en Ab van Marrewijk namens de Andreaskerk Kwintsheul geopend. De opening vond plaats door het verwijderen van een gordijntje over een bord van dank en het doorknippen van een lint. De kerk die dankzij drie jaar sponsoring van Kringloopwinkel Wateringen/ Kwintsheul (een initiatief van de 5 kerken) gebouwd kon worden, is in 4 jaar afgerond.

De bijzondere opening, die door meer dan 500 mensen van diverse kerken uit de omgeving bezocht werden, eindigde na bijna drie uur in een grote gezamenlijke maaltijd, klaargemaakt door 'moeders van de kerk'.
Veel voedsel, kippen en geiten waren beschikbaar gesteld door de lokale leden van de kerk, en dat in een tijd dat alle oogsten in dit gebied verloren zijn gegaan aan een enorme droogte dat dit gebied teistert.
Komende maanden zal hier nog meer informatie over naar buiten komen. De kringloopwinkel, samen met vrienden en kennissen van Ab en Annemieke, zorgden voor dekking van ruim 50% van de kosten.
De donatie van de kringloopwinkel was een katalysator om de kerk te bouwen. Zonder hun donatie was de kerk er nooit gekomen.

kerk Baharini.jpg

kerk Baharini2.jpg

kerk Baharini3.jpg

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.