pater Nico van Steekelenburg overleden

02 september 2016 -

Op woensdag 31 augustus 2016 is in het Canisius Wilhelminaziekenhuis te Nijmegen van ons heengegaan onze medebroeder, lid van de Indonesische provincie van de Priesters van het H. Hart

PATER NICOLAAS ARNOLDUS CAROLUS BARTHOLOMEUS VAN STEEKELENBURG SCJ

Geboren op 3 november 1937 te Kwintsheul

Geprofest op 8 september 1957 te Asten

Priester gewijd op 27 maart 1965 te Nijmegen

Nico werd in Kwintsheul geboren in een groot gezin. Kwintsheul, zijn familie en hijzelf zijn altijd sterk onderling verbonden gebleven. Ook toen Nico in 1966 na zijn priesterwijding naar Sumatra vertrok en daar lid werd van onze net opgerichte Indonesische SCJ-provincie. Nico heeft daar bijna 50 jaar met volle energie en toewijding gewerkt als pastor in parochies, in een weeshuis en een ziekenhuis en als econoom van de provincie. Toen zich de ziekte openbaarde die hem fataal zou worden heeft hij aanvankelijk geprobeerd zijn vertrouwde leven voort te zetten, met de hulp van velen. Uiteindelijk is hij in 2015 naar Nederland teruggekeerd, naar zijn familie en medebroeders, in Den Haag en Nijmegen. Die laatste periode heeft hij bewonderenswaardig beleefd, dankbaar voor zijn leven en voor de mensen rondom hem. Velen zullen hem erg missen.

Gedenken wij pater Nico van Steekelenburg in onze gebeden.

We nemen afscheid van pater Nico van Steekelenburg in een Plechtige Eucharistieviering op dinsdag 6 september 2016 om 14.30 uur in de kapel van het St. Jozefklooster te Nijmegen. Daarna leggen wij hem te ruste op de begraafplaats in de kloostertuin.

Mede namens de familie

Provincialaat SCJ Postbus 4609, 4803 EP Breda

J.F. de Rooij SCJ, Provinciaal Overste

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.