Vormelingen hebben zich voorgesteld

16 november 2020 - Algemeen federatie nieuws, 's-Gravenzande, Hoek van Holland / Heenweg, Kwintsheul, Monster, Poeldijk, Wateringen

Het was even spannend of het wel door kon gaan, de viering waarin de vormelingen zich zouden voorstellen. Gelukkig kon het doorgaan op zaterdag 14 november jl. Tijdens de viering waarin diaken Walther Burgering en pastoraal werker Els Geelen voorgingen, hebben de 16 vormelingen zich kunnen voorstellen. De viering was in de St. Jan de Doperkerk en 3 leden van Corbulo hebben gezorgd voor de muzikale invulling van de viering. Thema was “zorg met elkaar, zorg voor elkaar”.

Vanwege de maatregelen rond covid-19 waren alleen de vormelingen en 1 van hun ouders aanwezig. Heel jammer natuurlijk dat de andere ouder thuis moest blijven. En ook de andere gezinsleden, opa en oma. Gelukkig kon er wel live meegekeken worden via een 'besloten' livestream zodat zij het toch konden zien.

De lezing van het evangelie ging over talenten. Wat kunnen wij doen met de talenten die wij hebben ontvangen van God? Aan de hand van deze vraag hebben zij zich voorgesteld. En hoe mooi is het dan te horen dat ze er willen zijn voor anderen. Dat ze goed zijn in wiskunde en met dat talent andere kinderen uit hun klas willen helpen die er minder goed in zijn. Maar ook helpen als iemand boodschappen nodig heeft. Waarom zij gevormd willen worden? Om een volgende stap in hun geloof te zetten. Om te getuigen van hun geloof. We zullen in de kerken de namen van de vormelingen hangen zodat u kunt zien wie het zijn.
Wij wensen de jongeren een goede voorbereiding toe die anders is dan anders omdat het via de digitale weg gaat. Daarom super fijn dat we toch bij elkaar konden komen tijdens deze viering.

Namens de werkgroepen vormsel Hoek van Holland / Heenweg, 's-Gravenzande, Monster, Poeldijk, Wateringen en Kwintsheul.
Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

“Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus”