Ziekenzalving voor Wateringen en Kwintsheul

29 augustus 2017 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen (doper), Wateringen (joseph)

Ieder jaar vieren wij, op een zondag in september, nationale ziekendag. We horen dan van het goede werk dat De Zonnebloem verenging verricht. Dit jaar willen wij als parochiegemeenschap in onze kerk laten zien dat wij de oudere en zieke mens niet vergeten. Zoals God ons niet vergeet. In een Eucharistieviering op zondag 10 september om 9.30 uur willen wij de mogelijkheid bieden, aan ieder die wil, de ziekenzalving te ontvangen. De zalving is een teken van Gods liefdevolle zorg voor u.  

In de levensfase van ouder worden of ziek zijn, in tijden van pijn en moeite, kan de mens extra kracht en bemoediging ontvangen om vrede met zichzelf, zijn situatie en zijn omgeving te hebben. De ziekenzalving ontvangen te midden van de gemeenschap, is een duidelijk signaal dat de parochiegemeenschap wil delen, in wat onze mede gelovige zorgen geeft. Zo wordt de gemeenschap een teken van Gods liefdevolle aanwezigheid, door een kring te vormen van veiligheid, geborgenheid en warmte. In het sacrament van de ziekenzalving ervaart de mens dat God op een bijzondere wijze bij ons wil zijn.

De ziekenzalving bestaat uit drie onderdelen.             
1. Het gebed: onze twijfel, zorgen en angst leggen we God, biddend voor.                           
2. De handoplegging: God biedt een uitgestoken hand: ’Ik blijf je nabij’.
3. De zalving met olie: De heilige olie mag pijn verzachten en levenswonden helen.  

De ziekenzalving is één van de 7 sacramenten die onze kerk rijk is. In dit sacrament mogen wij ons laten aanraken door Gods barmhartigheid. Ieder die wil, mag zich uitgenodigd voelen voor deze bijzondere viering die zondag 10 september om 9.30 uur in de St. Andreaskerk begint. Pastor Straathof zal voorgaan en het zangkoor zal deze viering met hun mooiste liederen opluisteren.

Op donderdagochtend 7 september na de doordeweekse viering in Kwintsheul kunt u meer informatie krijgen. Voor een persoonlijk gesprek vóórafgaand aan de ziekenzalving, bel gerust pastor Straathof. 0174 270 378
Wij zien uit naar een mooie bemoedigende viering, waarbij ook uitdrukkelijk familieleden, vrienden en belangstellende van harte welkom zijn. Na de viering drinken we koffie.
Het is voor de organisatie belangrijk u aan te melden. Een telefoontje of e-mail naar het parochie secretariaat is voldoende.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Er is op deze wereld genoeg voor iedereen, maar er is niet genoeg voor een ieders hebzucht.