50 jaar samen op weg met Jacobus

24 mei 2013 -

In het jaar 2013 bestaat de Jacobusparochie 50 jaar en natuurlijk is dat een goede reden om met alle parochianen een weekendje naar een prachtig klooster in Steinfeld, Duitsland te gaan. In het weekend van 24-26 mei is het wat stiller dan anders in Maasdijk. In 2003 bij het 40-jarig bestaan ging de parochie op weg naar Santiago de Compostella, wat een onvergetelijke reis was. Nu heeft de gemeenschap gekozen voor een plaatsje dichterbij, zodat er zoveel mogelijk parochianen mee kunnen. Het beloofd een prachtige tocht door de Eifel te worden langs historische plaatsen. Alles met één doel: samen op weg zijn.

Op vrijdag 24 mei 2013 vertrekt het gezelschap per bus richting Kornelimunster, een bedevaartplaats, een heel leuk stadje met een prachtige kerk, maar ook zeer aantrekkelijke terrasjes. Dit stadje is het begin van de Eifelsteig waarvan de parochianen op zaterdag een klein deel gaan lopen. Om het plaatselijke zeer grote klooster van binnen te kunnen aanschouwen zal een rondleiding gegeven worden. Voor de liefhebbers is er na het diner een leuke wandeling door de omgeving als goede warming-up voor de zaterdag, ‘koeienwandeling’ genaamd.

Op zaterdag brengt de bus de deelnemers naar het beginpunt van de uitdagende wandeling, welke eindigt in het plaatsje Monschau. De parochianen die de uitdaging van de wandeling niet aan kunnen, kunnen per boot een rondvaart maken over de Ruhrsee. Na de rondvaart worden zij per bus naar Monschau gebracht. In Monschau wordt het genieten van de terrasjes en winkels en tegen de avond gaat het terug naar het klooster waar in het wirtshaus “zur Alten Abtei” een heerlijk diner staat te wachten.

De zondag brengt de Maasdijkers in de ‘Schule Kapelle’ te samen voor een viering met de ‘eigen’ pastoor, een gelegenheidskoor en de eigen koster(s). Na de koffie met gebak wordt koers gezet richting het plaatsje Smakt (Ned.) om daar van een heerlijke brunch te genieten en het jubileumweekend goed af te sluiten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.