Feestelijke jubileumviering in de H. Jacobusparochie

11 juli 2013 -

Op zaterdagavond 6 juli j.l. werd het 50 jarige jubileumfeest gevierd in de r.k. H. Jacobusparochie te Maasdijk. Bisschop J.H.J. van den Hende, pastoor J. Steenvoorden en diaken R. Dits gingen voor in deze feestelijke eucharistieviering. Het Jacobuskoor, het middenkoor I Mellom en het kinderkoor De Dijkenaartjes zorgden voor de muzikale omlijsting. Er werd hoopvol vooruit gekeken en met dankbaarheid werd er teruggekeken naar vijftig jaar geloofsgemeenschap van de H. Jacobusparochie. Feest was het ook voor een koorlid van het Jacobuskoor, namelijk  mevr. Alie van der Meijs. Zij werd onderscheiden door de Bisschop met de Gregoriusspeld voor 50 jaar trouwe dienst als koorlid van het Jacobuskoor.

Bisschop J.H.J. van den Hende, dhr. B. Vollebregt en mevr. N v.d. Hoeven mochten als eerste het jubileumboek  “Door vele handen gedragen” t.g.v. het 50 jarig jubileum in ontvangst nemen. Een boek dat een goede impressie geeft van vijftig jaar geloofsgemeenschap in de H. Jacobusparochie. De titel “Door vele handen gedragen” staat voor de inzet en de betrokkenheid van vele parochianen toen en nu. Daar mogen we met recht trots op zijn!

Aan het einde van de Heilige Mis werd er door de bisschop, pastoor en diaken, geholpen door de vormelingen en communicantjes, een eikenboom gepland en een zitbank, gemaakt door Aad Hersbach, ingezegend. Dit alles onder belangstelling van vele parochianen. Een mooi aandenken aan het gouden jubileum en een plekje voor een ieder die even behoefte heeft aan een rustpuntje, wellicht over een paar jaar in de schaduw van de eikenboom!

Na deze plechtigheden en felicitaties werd er onder genot van een drankje en een hapje een gezellig feest gevierd binnen en in de ‘tuin’ van de kerk. Een avond om met een goed gevoel op terug te kijken en bij deze een dikke pluim voor de organisatie! Klik hier voor de fotoreportage.

Ter gelegenheid van dit gouden jubileum staan er nog enkele activiteiten op het programma, namelijk in september een kaartmiddag voor de ouderen (55+), in november een kerkenveiling en in december een kerstviering met en door de kinderen van basisschool De Zevensprong.

Wilt u ook in het bezit komen van het jubileumboek “Door vele handen gedragen” of wilt u een extra exemplaar dan kunt u op vrijdagochtend van 10.30-12.00 uur terecht in De Route (naast de kerk) of mailen naar jacobus@rkwestland.nl  De kosten van dit boek zijn 12,00 euro.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.