Met je kind op weg naar Kerstmis

16 november 2015 -

Een adventskalender. Wie kent ze niet. Ze liggen volop in de winkels. Maar wat heeft die adventskalender ons te zeggen. Kinderen vinden het spannend om iedere dag een deurtje open te maken, want een verrassing zit hier vaak achter. En aan de hand van deze adventskalender leren we de kinderen ook dat het nog zoveel dagen is naar Kerstmis, het feest waarop Jezus geboren is.
Maar… Advent is meer dan alleen een kalender, het is een tijd van verwachten, verlangen en uitzien naar de geboorte van een nieuwe koning. Een tijd met adventszondagen om Jezus te herkennen, om vol verwachting uit te kijken naar Zijn komst.

Op de 1e, 2e, 3e en 4e Adventzondag (29, 6, 13 en 20 december) zal er een Kinderwoorddienst zijn in de parochiekerken van Naaldwijk en Honselersdijk. De kinderen zullen zo met leeftijdgenootjes en op hun eigen wijze, middels mooie verhalen en leuke knutselwerkjes, met elkaar de adventtijd beleven.
Voor de jongens en meisjes van de parochie Maasdijk zal er op zaterdag 28 november een Adventsgezinsviering worden gehouden. Zij gaan op deze wijze op weg naar het geboortefeest van Jezus. Wij nodigen jullie jongens en meisjes van harte uit bij de Kinderwoorddiensten in Naaldwijk of Honselersdijk of bij de gezinsviering in Maasdijk.

De pastores,
de werkgroep gezinsviering (Maasdijk),
de werkgroepen Kinderwoorddienst (Naaldwijk en Honselersdijk)

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Wanneer ik goed over vriendschap nadenk, merk ik dat ik veel goede kennissen heb.