75 jaar vrijheid na WO II

20 april 2020 - Algemeen federatie nieuws

75 jaar geleden kwam Nederland vrij van de Duitse overheersing. Op heel veel manieren zouden we daarbij stil staan en 75 jaar vrijheid vieren. Helaas kan dat nu allemaal niet. In het zoeken naar mogelijkheden om er toch ook in onze regio bij stil te staan, kwamen we op een programma in de Grote Kerk in Monster op donderdagavond 30 april. Drs. F.J.H.M. (Frank) de Klerk en drs. L.J.M. (Leo) van den Ende zijn bereid te spreken. Beiden zijn betrokken bij het Genootschap Oud-Westland.

De Klerk spreekt over Het Westland en de nieuwe orde, collaboratie en verzet, Van den Ende over Monster en Ter Heijde in de Tweede Wereldoorlog. Ds. M.J. (Johan) Tekelenburg, predikant van de hervormde gemeente leidt de avond en verzorgt aan het eind een kort liturgisch moment.

Het programma wordt afgewisseld met orgelmuziek, verzorgd door Arend Steenks. Het begint om 20.00 uur en duurt ca. anderhalf uur.
Het is te volgen via kerkradio, kerkomroep.nl hervormde gemeente Monster en in beeld via https//live.hervormdmonster.nl Uiteraard is ieder welkom mee te luisteren en mee te kijken.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.