Boeteviering - Wat is dat? Kom ook 19 november naar Monster

27 oktober 2015 -

Op donderdag 19 november vindt om 19.00u in de Heilige Machutus Kerk te Monster een boeteviering plaats. Deze viering is onderdeel van het vormseltraject van de vormelingen uit Poeldijk, 's Gravenzande en Monster.
Maar wat is een boeteviering eigenlijk? Boete....Het is een woord dat we kennen: boete doen, nadenken over wat fout is en hiervoor soms een opgelegde taak verwerken. Vaak gaat er iets fout, wordt de goede band met anderen verbroken door een verkeerd woord, een foute reactie. We waren nochtans met mekaar verbonden, net als bergklimmers met hun touw om samen op pad te gaan. Maar onze goede band werd verbroken en we staan alleen. We kunnen dat echter goed maken door onze fouten te bekennen en uit te spreken dat we het goed willen voorhebben met elkaar. Het gebroken touw wordt hersteld.  En we weten, Jezus vergeeft ons, telkens weer, op voorwaarde dat je je fouten toegeeft. Oftewel om met de woorden van Jezus te spreken, 'het Licht dat door het duister schijnt' is alleen te ontdekken, als je ook het duister kunt en durft te zien.

Precies daartoe dient ook de zogenaamde 'boeteviering. Om samen stil te staan bij waar het nog donker is in de wereld, in ons samenleven met elkaar, in ons eigen leven. Om daarna ook veel bewuster het Vormsel te kunnen vieren als een feest van hoop, van belofte, van richting voor het eigen leven. Kortom de 'Boeteviering', ook al klinkt de naam wat zwaar, is zo gek nog niet. In de woorden van Johannes de Doper klinkt al: Je moet je wel eerst omkeren naar het licht om het te kunnen zien! Ieder van harte welkom bij de boeteviering! We hopen op een grote opkomst!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.