De kanjers van De Zeester verrassen de Voedselbank !

03 april 2015 -

Vanuit het bisdom kwam ook dit jaar het verzoek om in deze vastentijd zich in te zetten voor de Voedselbank en een inzameling te starten. De Vormselwerkgroep van de parochie in Monster hoorde van deze actie en schakelde de bovenbouwleerlingen in van RK Basisschool De Zeester om ‘ambassadeur’ te zijn. De kinderen hebben plannen gemaakt, zijn enthousiast alle klassen langs gegaan om over de Voedselbank te vertellen en iedereen beloofde spulletjes mee te nemen……

Op Witte Donderdag kwam elke groep naar de Machutuskerk in Monster om een deel van het Lijdensverhaal te horen, de Kruiswegstaties te bekijken en ook kregen de kinderen de gelegenheid om alle levensmiddelen mee te nemen. Sommigen hadden zelfs wat speelgoed en knuffels bij zich. Dat werd een heel gesjouw: tassen en kratten vol werden in de kerk gezet. Blikken soep, pakken macaroni, rijst, potten worteltjes, thee, melk, allerlei dranken: te veel om op te noemen en je had de trotse gezichten van de kinderen eens moeten zien! Wel 25 kratten waren nodig om alles erin te stapelen. Echt SUPER!

Lieve kinderen van De Zeester: jullie zijn kanjers, echt waar. Iedereen heel hartelijk bedankt en laten we ook niet de juffen/meesters en de vormselwerkgroep vergeten! Deze Paasdagen vergeten we nooit meer!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.