De vingers ‘blauw gekleurd’ ………

27 februari 2013 -

Kort na het feest van Driekoningen hebben we al de groepen van de basisscholen een bezoekje gebracht, van de kleuters tot en met groep 8. Met verwachtingsvolle blikken hebben de kinderen de nog lege kleurplaat in ontvangst genomen en eerst geluisterd naar het verhaal van de drie koningen die met hun cadeaus naar de stal van Bethlehem waren afgereisd. Ja, goud…. daar hebben ze wel een idee van dat het een kostbaar cadeau is. Maar wierook en mirre ……  Wat is dat eigenlijk en waarvoor kan je het dan gebruiken?  Niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten hebben geboeid zitten luisteren; na afloop hebben velen van de gelegenheid gebruik gemaakt om allerlei vragen te stellen.

Met veel enthousiasme zijn de kinderen daarna  aan de slag gegaan om de Actie Kerkbalans kleurplaat heel mooi te maken. Ze hebben goed begrepen dat ‘hun’ Machutuskerk een bijzondere kerk is, dat ze er best heel trots op kunnen zijn en dat we die kerk met elkaar ook mooi kunnen houden.
Op vrijdagmiddag 15 februari zijn de prijswinnaars van de kleurplaten uitgenodigd om in de kerk uit handen van pastor Max Kwee hun prijsjes in ontvangst te nemen. En dat ze daar heel blij mee zijn dat kunt u zien op de foto. Volgend jaar kunnen we vast weer rekenen op een prachtig versierde kerk!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.